HomeReceptenZuurkoolkroketten

Zuurkoolkroketten

garde Makkelijk
Meesterlijk van Robèrt - Recept zuurkoolkroketten
garde Bereiden

15 minuten

Wachten

2 uur

Bakken

3-4 minuten per batch

Win-win: lekkere kroketten bakken én restjes opmaken. Met dit recept maak je van een restje zuurkoolstamp heerlijke kroketjes. Lekker als borrelhapje met mosterd!

garde Bereiden

15 minuten

Wachten

2 uur

Bakken

3-4 minuten per batch

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Zuurkoolkroketten: Het beste van twee werelden

Naast boerenkool met worst en andijviestamp is zuurkoolstamppot toch wel een van de bekendste Hollandse klassiekers. Ook de kroket is in Nederland zeer geliefd. En waarom niet het beste van twee werelden combineren? Dat dit goed werkt, bewijzen de zuurkoolkroketten van Robèrt.

Fermentatie van zuurkool

Zuurkool is een geconserveerd product, gemaakt van gesneden witte kool. Daar wordt zout aan toegevoegd zodat het vocht uit de groente trekt. Als je dit luchtdicht afsluit, waarbij de groente onder het vocht staat, begint het fermentatieproces. Melkzuurbacteriën, die van nature in de kool zitten, zetten de suikers in de groente om in melkzuur en kooldioxide. Daardoor ontstaat de kenmerkende zuurkoolsmaak.

Zuurkoolrecepten

Traditioneel maken we in Nederland graag stamppot met zuurkool, geserveerd met bijvoorbeeld spekjes en rookworst. Toch is er nog veel meer mogelijk met deze groente. Zo voegen Amerikanen bijvoorbeeld graag zuurkool toe aan hun broodje hotdog. Denk ook eens aan een ovenschotel, tosti met zuurkool of een hamburger met een topping van zuurkool. De groente geeft in deze gerechten een aangenaam zuurtje, voor wie daarvan houdt. Een keer wat anders!

origineel borrelhapje

Je kunt de zuurkoolkroketten eten als maaltijd, maar ze zijn – in minivariant – ook heerlijk als borrelhapje. Serveer ze met mosterd voor extra pit.

Heb je de smaak van borrelhapjes te pakken? Maak dan ook eens deze Indische saucijzenbroodjes of dit plukbrood met zaden en pitten. In onze webshop vind je ook een aantal hartige borrelhapjes. Genieten maar!

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer