HomeReceptenVol-au-vents met wildstoof

Vol-au-vents met wildstoof

gardegardegarde Moeilijk
© Meesterlijk van Robèrt - Vol-au-vent met wildstoof
garde Bereiden

1 uur

Wachten

1 uur 45 minuten + 1 nacht

Bakken

40 minuten

Gek op wild? Dan zijn deze eenpersoons vol-au-vents een echte aanrader. Het is even een klusje, maar het resultaat mag er absoluut zijn. Een feestelijk gerecht!

garde Bereiden

1 uur

Wachten

1 uur 45 minuten + 1 nacht

Bakken

40 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Meer over vol-au-vents

Vol-au-vents zijn holle bakjes van bladerdeeg. Ze zijn er in diverse soorten en hebben soms ook een andere naam. De bakjes komen voor in de eetculturen van diverse landen, maar de oorsprong ligt waarschijnlijk in Frankrijk.

Luchtig bakje

Vol-au-vent, pasteitje, koninginnehapje, vidé en bouchée: allemaal namen voor een soortgelijk product, namelijk een bladerdeegbakje. Dit wordt meestal warm geserveerd en gevuld met bijvoorbeeld een ragout. De naam betekent letterlijk ‘windgeblazen’ in het Frans, wat aangeeft dat het een luchtig bakje is. De uitvinder van bladerdeeg is naar verluidt Marie-Antoine Carême, een Franse chef-kok. Hij experimenteerde rond het begin van de 19de eeuw met deeg en ontdekte zo het bladerdeeg, waar men vervolgens pasteitjes mee ging bakken.

Vulling vol-au-vents

Met de vulling van vol-au-vents kun je naar hartenlust variëren. Een klassiek recept bevat bijvoorbeeld kip en paddenstoelen in een roux. Ook kalfsvleesragout komt vaak voor als vulling van een pasteitje. Maar eigenlijk is alles mogelijk: van koud tot warm, van vlees tot vegetarisch.

Meer bladerdeegrecepten

Op zoek naar meer inspiratie met bladerdeeg? In Meesterlijk 31 vind je ook nog een recept voor bladerdeegpasteitjes met garnalenragout. Op ons platform vind je bovendien een recept voor gevulde kaashoorntjes; een heerlijk borrelhapje.

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer