Tortilla’s van Daniel Lindeberg
25 minuten
Wachten50-80 minuten
Bakken2-6 minuten per tortilla
Het eenvoudigste recept uit kookboek Sandwiches! Eet deze tortilla’s terwijl ze nog warm zijn, of bewaar ze in een theedoek of plastic zak. Je kun ze ook heel goed invriezen.
25 minuten
Wachten50-80 minuten
Bakken2-6 minuten per tortilla
Ingrediënten
900 g patentbloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
120 g boter
240 ml water
240 ml volle melk
bloem om te bestuiven Bestel nu
Werkwijze
STAP 1
Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg de boter toe en kneed die er met de hand door.
STAP 2
Verwarm het water en de melk tot handwarm en voeg toe aan de kom.
STAP 3
Kneed 5 minuten, dek de kom af met een deegkleedje en laat het deeg 30 tot 60 minuten staan op kamertemperatuur.
STAP 4
Weeg stukken deeg af van 75 g (klein) of 150 g (groot) en maak er bolletjes van. Leg de stukken in een ovenschaal en dek af met plastic(folie) en laat minimaal 20 minuten staan.
In dit stadium kun je de deegbolletjes heel goed tot 24 uur in de koelkast zetten; laat ze in dat geval 1 uur voor het uitrollen op kamertemperatuur komen.
STAP 5
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol de stukken deeg uit tot tortilla’s van ca. 22 cm (klein) of 28-30 cm (groot), met een dikte van 2 – 3 mm.
STAP 6
Bak de tortilla’s op matig vuur in de droge koekenpan, 1 – 3 minuten per kant. Stapel de gebakken tortilla’s op in een theedoek of in aluminiumfolie.
Extra recept informatie
3 tips voor de lekkerste broodjes
Ex-sterrenchef en bakkerijeigenaar Daniel Lindeberg vertelt in Meesterlijk nr. 45 over zijn nieuwe kookboek Sandwiches. Daniel geeft ook nog eens drie makkelijke tips voor het maken van de lekkerste belegde broodjes. Lees hier het artikel!