HomeReceptenTortilla’s van Daniel Lindeberg

Tortilla’s van Daniel Lindeberg

garde Makkelijk
© Tortilla's uit Sandwiches - Foto Lennart Weibull
garde Bereiden

25 minuten

Wachten

50-80 minuten

Bakken

2-6 minuten per tortilla

Het eenvoudigste recept uit kookboek Sandwiches! Eet deze tortilla’s terwijl ze nog warm zijn, of bewaar ze in een theedoek of plastic zak. Je kun ze ook heel goed invriezen.

garde Bereiden

25 minuten

Wachten

50-80 minuten

Bakken

2-6 minuten per tortilla

Ingrediënten

20 kleine of 10 grote tortilla’s

900 g patentbloem

1 tl bakpoeder

1 tl zout

120 g boter

240 ml water

240 ml volle melk

bloem om te bestuiven Bestel nu

BENODIGD KEUKENMATERIAAL

grote kom

steelpan

deegkleedje (of schone theedoek) Bestel nu

keukenweegschaal

ovenschaal met hoge rand

plastic(folie)

deegroller Bestel nu

koekenpan

schone theedoek of aluminiumfolie

Werkwijze

STAP 1

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg de boter toe en kneed die er met de hand door.

STAP 2

Verwarm het water en de melk tot handwarm en voeg toe aan de kom.

STAP 3

Kneed 5 minuten, dek de kom af met een deegkleedje en laat het deeg 30 tot 60 minuten staan op kamertemperatuur.

STAP 4

Weeg stukken deeg af van 75 g (klein) of 150 g (groot) en maak er bolletjes van. Leg de stukken in een ovenschaal en dek af met plastic(folie) en laat minimaal 20 minuten staan.

In dit stadium kun je de deegbolletjes heel goed tot 24 uur in de koelkast zetten; laat ze in dat geval 1 uur voor het uitrollen op kamertemperatuur komen.

STAP 5

Bestuif het werkblad met wat bloem en rol de stukken deeg uit tot tortilla’s van ca. 22 cm (klein) of 28-30 cm (groot), met een dikte van 2 – 3 mm.

STAP 6

Bak de tortilla’s op matig vuur in de droge koekenpan, 1 – 3 minuten per kant. Stapel de gebakken tortilla’s op in een theedoek of in aluminiumfolie.

Extra recept informatie

3 tips voor de lekkerste broodjes

Ex-sterrenchef en bakkerijeigenaar Daniel Lindeberg vertelt in Meesterlijk nr. 45 over zijn nieuwe kookboek Sandwiches. Daniel geeft ook nog eens drie makkelijke tips voor het maken van de lekkerste belegde broodjes. Lees hier het artikel!

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer