HomeReceptenSpritsen

Spritsen

gardegarde Goed te doen
Meesterlijk van Robèrt - Recept spritsen
garde Bereiden

20 minuten

Bakken

20 minuten

Spritsen bakken is leuk! Je maakt ze van een boterdeegje dat je heel luchtig en zalvig wrijft. Zo krijgen de spitsen die lekker brosse bite.

garde Bereiden

20 minuten

Bakken

20 minuten

Ingrediënten

18-20 stuks

75 g boter

35 g witte basterdsuiker

10 g poedersuiker

15 g melk

50 g Zeeuwse bloem

50 g tarwebloem (T65) Bestel nu

snuf zout

BENODIGD KEUKENMATERIAAL

bakplaat, ingevet

spuitzak met gekarteld spuitmondje (ca. 10 mm Ø)

zeef

Werkwijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 170 °C boven- en onderwarmte.

STAP 2

Kneed de boter met de hand zalvig (luchtig en crèmeachtig) op de werkbank. Tip: zorg dat je één hand schoon houdt.

STAP 3

Voeg de basterdsuiker en de poedersuiker toe terwijl je goed blijft wrijven.

STAP 4

Voeg al wrijvende scheutje bij scheutje de melk toe.

STAP 5

Zeef de Zeeuwse bloem en tarwebloem en wrijf met een snuf zout in delen door het deeg, tot je een homogene, spuitbare massa hebt.

STAP 6

Doe het deeg in de spuitzak en spuit hiervan spritsen naar keuze op de bakplaat: krakelingspritsen, S-spritsen en/of lange spritsen.

 

Meesterlijk van Robèrt - Recept spritsen - Werktekening krakelingsprits

Meesterlijk van Robèrt - Recept spritsen - Werktekening s-sprits

Meesterlijk van Robèrt - Recept spritsen - Werktekening lange sprits

Meesterlijk van Robèrt - Recept spritsen - Werktekening krakelingsprits
Meesterlijk van Robèrt - Recept spritsen - Werktekening s-sprits
Meesterlijk van Robèrt - Recept spritsen - Werktekening lange sprits

STAP 7

Bak de spritsen in ca. 20 minuten gaar in de oven.

Extra recept informatie

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer