Extra recept informatie
Meer over saucijzenbroodjes
Een knapperig korstje met een warme, kruidige vleesvulling: het saucijzenbroodje is en blijft een favoriete snack bij velen. In Nederland maken we ’m al sinds 1893, zo blijkt uit kookboeken uit die tijd.
Saucijzenbroodje of worstenbroodje?
Er bestaat nog wel eens verwarring tussen worstenbroodjes en saucijzenbroodjes. Zeker bij onze zuiderburen, waar ze ons saucijzenbroodje kennen onder de naam worstenbroodje. Het grootste verschil zit in het deeg: worstenbroodjes maak je met een brooddeeg, terwijl een saucijzenbroodje wordt gemaakt met bladerdeeg. De vulling kan wel hetzelfde zijn, maar er bestaan veel verschillende variaties op de vleesvulling.
Soezenbeslag?
Als je bovenstaand recept hebt bekeken, is je wellicht opgevallen dat er soezenbeslag in de vleesvulling gaat. Waarom? Het soezenbeslag dient in dit geval als bindmiddel in het gehakt; het vlees krimpt dan minder. Dit ‘trucje’ kun je toepassen bij saucijzen- én worstenbroodjes.
Met een twist
Houd je wel van wat extra pit? Dan kun je ook deze Indische saucijzenbroodjes maken.