HomeReceptenSaucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

garde Makkelijk
© Meesterlijk van Robèrt - Saucijzenbroodjes
garde Bereiden

50 minuten

Wachten

1 uur

Bakken

30 minuten

Verse saucijzenbroodjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Met het recept van Robèrt tover je deze goudbruine exemplaren zelf uit de oven.

garde Bereiden

50 minuten

Wachten

1 uur

Bakken

30 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Meer over saucijzenbroodjes

Een knapperig korstje met een warme, kruidige vleesvulling: het saucijzenbroodje is en blijft een favoriete snack bij velen. In Nederland maken we ’m al sinds 1893, zo blijkt uit kookboeken uit die tijd.

Saucijzenbroodje of worstenbroodje?

Er bestaat nog wel eens verwarring tussen worstenbroodjes en saucijzenbroodjes. Zeker bij onze zuiderburen, waar ze ons saucijzenbroodje kennen onder de naam worstenbroodje. Het grootste verschil zit in het deeg: worstenbroodjes maak je met een brooddeeg, terwijl een saucijzenbroodje wordt gemaakt met bladerdeeg. De vulling kan wel hetzelfde zijn, maar er bestaan veel verschillende variaties op de vleesvulling.

Soezenbeslag?

Als je bovenstaand recept hebt bekeken, is je wellicht opgevallen dat er soezenbeslag in de vleesvulling gaat. Waarom? Het soezenbeslag dient in dit geval als bindmiddel in het gehakt; het vlees krimpt dan minder. Dit ‘trucje’ kun je toepassen bij saucijzen- én worstenbroodjes.

Met een twist

Houd je wel van wat extra pit? Dan kun je ook deze Indische saucijzenbroodjes maken.

Word Meesterlijk member!

Vanaf €6,95 per maand

Word Meesterlijk member!

– Onbeperkt toegang tot online masterclasses, recepten & inspiratie – Robèrts magazine elke 2 maanden op de mat – Al je bakvragen stellen aan Robèrt en zijn team

Kies je membership