HomeReceptenSaucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

garde Makkelijk
© Meesterlijk van Robèrt - Saucijzenbroodjes

Verse saucijzenbroodjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Met het recept van Robèrt tover je deze goudbruine exemplaren zelf uit de oven.

garde Bereiden

50 minuten

Wachten

1 uur

Bakken

30 minuten

Meesterlijk van Robèrt - Over ons - Robèrt van Beckhoven

Met dit recept aan de slag?

Word Meesterlijk member en ontdek het bakken met de beste bakker van Nederland: Robèrt van Beckhoven. Het is helemaal gratis!

  • Toegang tot álle recepten, inclusief deze!
  • Wekelijks nieuwe recepten, tips en inspiratie rechtstreeks in je inbox
  • Een kijkje achter de schermen bij de bakkerij

Extra recept informatie

Meer over saucijzenbroodjes

Een knapperig korstje met een warme, kruidige vleesvulling: het saucijzenbroodje is en blijft een favoriete snack bij velen. In Nederland maken we ’m al sinds 1893, zo blijkt uit kookboeken uit die tijd.

Saucijzenbroodje of worstenbroodje?

Er bestaat nog wel eens verwarring tussen worstenbroodjes en saucijzenbroodjes. Zeker bij onze zuiderburen, waar ze ons saucijzenbroodje kennen onder de naam worstenbroodje. Het grootste verschil zit in het deeg: worstenbroodjes maak je met een brooddeeg, terwijl een saucijzenbroodje wordt gemaakt met bladerdeeg. De vulling kan wel hetzelfde zijn, maar er bestaan veel verschillende variaties op de vleesvulling.

Soezenbeslag?

Als je bovenstaand recept hebt bekeken, is je wellicht opgevallen dat er soezenbeslag in de vleesvulling gaat. Waarom? Het soezenbeslag dient in dit geval als bindmiddel in het gehakt; het vlees krimpt dan minder. Dit ‘trucje’ kun je toepassen bij saucijzen- én worstenbroodjes.

Met een twist

Houd je wel van wat extra pit? Dan kun je ook deze Indische saucijzenbroodjes maken.

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer