Regenboogbrood (HHB Kids)
1 uur
Wachten1 uur en 30 minuten
Bakken30-40 minuten
Dit recept voor regenboogbrood komt uit het Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3. Het is een kleurrijke variant op gewoon witbrood, opgebouwd uit zes laagjes gekleurd brooddeeg.
1 uur
Wachten1 uur en 30 minuten
Bakken30-40 minuten
Extra recept informatie
Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3
Dit regenboogbrood is een van de tientallen recepten uit het nieuwste bakboek van Heel Holland Bakt Kids. Het boek hoort bij het derde seizoen, dat in oktober op tv te zien was. Naast juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven stond dit jaar de nieuwe presentator Edson da Graça in de tent.
In dit Heel Holland Bakt Kinderbakboek staan allerlei zoete én hartige recepten die juniorbakkers zelf (of met een beetje hulp) thuis kunnen maken. Van super easy tot echte uitdagingen. Naast het regenboogbrood staan er bijvoorbeeld ook recepten in voor Micky Mouse-cupcakes, kaneelhartjes en amandel-ghribiyat. Aanvullend op bovenstaand recept delen de auteurs ook nog wat extra tips voor het maken van je eigen regenboogbrood.
Temperatuur water
Het is belangrijk dat het water niet te heet is. Lauwwarm is ongeveer onze eigen lichaamstemperatuur, dus dat kun je makkelijk meten. Doe je schone vinger in het water en voel je niks, dan is het goed. Als het koud voelt, doe je er een beetje warm water bij en als het warm voelt een beetje koud water.
Met de hand kneden
Je kunt het brooddeeg ook met de hand kneden. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Het kneden met de hand gaat het beste door het deeg telkens van je af te duwen met één hand en met je andere hand het deeg vast te houden: je rekt het uit. Dan vouw je de verre kant naar je toe. Je draait het deeg een kwartslag en rekt het dan weer uit. Voor brood in een bakblik maak je een rol en voor een rond brood maak je er een mooie bol van met allebei je handen.
Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3 – De leukste bakrecepten voor jonge thuisbakkers is in diverse (online) boekwinkels verkrijgbaar voor €24,99 (ISBN: 9789043926096).