HomeReceptenRegenboogbrood (HHB Kids)

Regenboogbrood (HHB Kids)

gardegarde Goed te doen
Regenboogbrood van Heel Holland Bakt Kids
garde Bereiden

1 uur

Wachten

1 uur en 30 minuten

Bakken

30-40 minuten

Dit recept voor regenboogbrood komt uit het Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3. Het is een kleurrijke variant op gewoon witbrood, opgebouwd uit zes laagjes gekleurd brooddeeg.

garde Bereiden

1 uur

Wachten

1 uur en 30 minuten

Bakken

30-40 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3

Dit regenboogbrood is een van de tientallen recepten uit het nieuwste bakboek van Heel Holland Bakt Kids. Het boek hoort bij het derde seizoen, dat in oktober op tv te zien was. Naast juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven stond dit jaar de nieuwe presentator Edson da Graça in de tent.

In dit Heel Holland Bakt Kinderbakboek staan allerlei zoete én hartige recepten die juniorbakkers zelf (of met een beetje hulp) thuis kunnen maken. Van super easy tot echte uitdagingen. Naast het regenboogbrood staan er bijvoorbeeld ook recepten in voor Micky Mouse-cupcakes, kaneelhartjes en amandel-ghribiyat. Aanvullend op bovenstaand recept delen de auteurs ook nog wat extra tips voor het maken van je eigen regenboogbrood.

Temperatuur water

Het is belangrijk dat het water niet te heet is. Lauwwarm is ongeveer onze eigen lichaamstemperatuur, dus dat kun je makkelijk meten. Doe je schone vinger in het water en voel je niks, dan is het goed. Als het koud voelt, doe je er een beetje warm water bij en als het warm voelt een beetje koud water.

Met de hand kneden

Je kunt het brooddeeg ook met de hand kneden. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Het kneden met de hand gaat het beste door het deeg telkens van je af te duwen met één hand en met je andere hand het deeg vast te houden: je rekt het uit. Dan vouw je de verre kant naar je toe. Je draait het deeg een kwartslag en rekt het dan weer uit. Voor brood in een bakblik maak je een rol en voor een rond brood maak je er een mooie bol van met allebei je handen.

Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3  – De leukste bakrecepten voor jonge thuisbakkers is in diverse (online) boekwinkels verkrijgbaar voor €24,99 (ISBN: 9789043926096).

Heel Holland Bakt Kids - Deeg kneden
©Heel Holland Bakt Kids – Brood kneden met de hand.
Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer