Pompoengebakjes
1 uur en 15 minuten
Wachten60 minuten
Bakken25 minuten
Dat pompoen ook in zoete gerechten tot zijn recht komt, bewijst bijvoorbeeld de klassieke pumpkin pie. Deze tarteletjes met citroencrémeux, pompoenbavarois en abrikozengelei zien er niet alleen gezellig uit, maar zijn ook nog eens ontzettend lekker.
1 uur en 15 minuten
Wachten60 minuten
Bakken25 minuten
Extra recept informatie
Van pumpkin pie tot pompoengebakjes
De pompoen is een dankbaar vruchtgewas; je kunt er namelijk veel kanten mee op. Bovendien kun je ieder onderdeel ervan eten, van de schil tot en met de pompoenpitten. Robèrt maakte er pompoengebakjes mee, maar een veel bekender recept is natuurlijk de pumpkin pie.
De eerste pompoentaart
In de 17de eeuw ontdekten Europeanen de pompoen, dankzij reizigers die het gewas meenamen vanuit Midden- en Zuid-Amerika. De Engelsen maakten er als eersten pompoentaart van, zo blijkt uit eeuwenoude kookboeken. In de 19de eeuw ontdekten ze de lekkernij ook in Canada en Amerika. De pumpkin pie groeide uit tot een ware klassieker.
Er zijn inmiddels diverse varianten van, maar de basis bestaat uit een bodem van zanddeeg, pompoenpuree, gecondenseerde melk en pumpkin spice: een mix van kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en piment.
Ander lekkers met pompoen
Wil je wel aan de slag met pompoen, maar liever met een hartig recept? In Meesterlijk 24 vind je een special over pompoen, met daarin onder meer pompoenkroketjes en -quiche. Het pompoenbrood uit deze special maken we ook in onze bakkerij; neem een kijkje achter de schermen. En als je ‘m bestelt via onze webshop (in de herfst), kun je ‘m zelfs ophalen in Oisterwijk om vervolgens te proeven bij een kop soep of op de borrelplank.