HomeReceptenPompoengebakjes

Pompoengebakjes

gardegardegarde Moeilijk
Meesterlijk van Robèrt - Recept pompoengebakjes
garde Bereiden

1 uur en 15 minuten

Wachten

60 minuten

Bakken

25 minuten

Dat pompoen ook in zoete gerechten tot zijn recht komt, bewijst bijvoorbeeld de klassieke pumpkin pie. Deze tarteletjes met citroencrémeux, pompoenbavarois en abrikozengelei zien er niet alleen gezellig uit, maar zijn ook nog eens ontzettend lekker.

garde Bereiden

1 uur en 15 minuten

Wachten

60 minuten

Bakken

25 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Van pumpkin pie tot pompoengebakjes 

De pompoen is een dankbaar vruchtgewas; je kunt er namelijk veel kanten mee op. Bovendien kun je ieder onderdeel ervan eten, van de schil tot en met de pompoenpitten. Robèrt maakte er pompoengebakjes mee, maar een veel bekender recept is natuurlijk de pumpkin pie.

De eerste pompoentaart

In de 17de eeuw ontdekten Europeanen de pompoen, dankzij reizigers die het gewas meenamen vanuit Midden- en Zuid-Amerika. De Engelsen maakten er als eersten pompoentaart van, zo blijkt uit eeuwenoude kookboeken. In de 19de eeuw ontdekten ze de lekkernij ook in Canada en Amerika. De pumpkin pie groeide uit tot een ware klassieker.

Er zijn inmiddels diverse varianten van, maar de basis bestaat uit een bodem van zanddeeg, pompoenpuree, gecondenseerde melk en pumpkin spice: een mix van kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en piment.

Ander lekkers met pompoen

Wil je wel aan de slag met pompoen, maar liever met een hartig recept? In Meesterlijk 24 vind je een special over pompoen, met daarin onder meer pompoenkroketjes en -quiche. Het pompoenbrood uit deze special maken we ook in onze bakkerij; neem een kijkje achter de schermen. En als je ‘m bestelt via onze webshop (in de herfst), kun je ‘m zelfs ophalen in Oisterwijk om vervolgens te proeven bij een kop soep of op de borrelplank.

Pompoengebakjes - Meesterlijk 24
Pompoengebakjes – Meesterlijk 24
Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer