HomeReceptenPizza’s uit Meesterlijk Junior

Pizza’s uit Meesterlijk Junior

gardegarde Goed te doen
Meesterlijk van Robèrt - Meesterlijk Junior Brood - pizza's
garde Bereiden

40 minuten

Wachten

60 minuten

Bakken

8 minuten

Pizza bakken met kinderen: een leuke activiteit tijdens de schoolvakantie of in het weekend. Met dit recept uit Meesterlijk Junior kun je samen aan de slag. Wees creatief en beleg ze zoals jij dat lekker vindt, zoet of hartig!

garde Bereiden

40 minuten

Wachten

60 minuten

Bakken

8 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Pizza bakken met kinderen

Op zoek naar een leuke activiteit met de (klein)kinderen, bijvoorbeeld tijdens de schoolvakantie? Ga pizza’s bakken! Het recept komt uit Meesterlijk Junior over brood, een info- en doeboek boordevol weetjes, tips, puzzels en recepten voor kinderen.

Tips bij pizza bakken

Een knapperige korst, lekkere verse ingrediënten en gesmolten kaas: wie houdt er niet van pizza? Het is ook nog eens eenvoudig thuis te maken, zeker met het recept uit Meesterlijk Junior. Ga je pizza bakken met kinderen? Dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Ten eerste is het kneden belangrijk. Dat vergt wat geduld, maar is zeker de moeite waard. Het deeg moet mooi soepel en elastisch zijn en makkelijk loskomen van de ondergrond. Wat extra water toevoegen kan ook wonderen doen. Zorg er daarna voor dat het pizzadeeg lang genoeg kan rijzen, minimaal 60 minuten.

Pizza beleggen

Zoals bij alles geldt ook voor pizza: kies voor kwaliteitsingrediënten, dan wordt je pizza des te lekkerder. Denk aan een goede tomatensaus, eventueel zelfgemaakt. Het leuke van pizza is dat (bijna) alles kan. Houd je van groenten, vlees, paddenstoelen of zelfs fruit? Experimenteer erop los! Het is wel van belang dat je niet té veel beleg toevoegt, aangezien de pizza het vocht dan niet meer kwijt kan en niet knapperig kan bakken.

MEER OVER brood VOOR KINDEREN

Heb je de smaak te pakken na het bakken van deze pizza’s? En wil jij (of je zoon, dochter, neefje of nichtje) graag nog meer weten over brood? Dan heb je Meesterlijk Junior nodig! In dit info- en doeboek voor jonge bakkers vind je boeiende info, leuke puzzels en héél veel tips. En natuurlijk een aantal lekkere broodrecepten: van witte bolletjes en vlechtbrood tot bolussen. Bestel ’m snel en ga samen aan de slag!  

Pizza bakken met kinderen - Meesterlijk Junior
Meesterlijk van Robèrt © – Meesterlijk Junior Brood

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer