HomeReceptenPistache-semolinacake met meringue van Nadia

Pistache-semolinacake met meringue van Nadia

gardegardegarde Moeilijk
Afbeelding van Pistache-semolinacake met meringue van Nadia
garde Bereiden

1 uur

Wachten

15 minuten

Bakken

45 minuten

Nadia Zerouali en haar co-auteur Merijn Tol lieten zich voor deze pistache-semolinacake met meringue inspireren door onder andere Hallab. Een beroemde patisseriezaak in de Libanese stad Tripoli, met een groot assortiment gebakjes, baklava en ijs. Het recept staat in hun kookboek Bismilla Arabia.

garde Bereiden

1 uur

Wachten

15 minuten

Bakken

45 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

BAKKEN MET NAdia Zerouali

Naast deze prachtige pistache-semolinacake deelt Nadia in Meesterlijk 36 ook een recept van haar Mama-dila-brood. Een brood dat haar moeder altijd maakte. Ook gaat ze met Robèrt in gesprek over de Arabische keuken.

Benieuwd naar Nadia’s favoriete bakboek, succesrecept en guilty pleasures? Je leest het in de rubriek Het Bakleven van.

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer