HomeReceptenPistache-semolinacake met meringue van Nadia

Pistache-semolinacake met meringue van Nadia

gardegardegarde Moeilijk
Afbeelding van Pistache-semolinacake met meringue van Nadia
garde Bereiden

1 uur

Wachten

15 minuten

Bakken

45 minuten

Nadia Zerouali en haar co-auteur Merijn Tol lieten zich voor deze pistache-semolinacake met meringue inspireren door onder andere Hallab. Een beroemde patisseriezaak in de Libanese stad Tripoli, met een groot assortiment gebakjes, baklava en ijs. Het recept staat in hun kookboek Bismilla Arabia.

garde Bereiden

1 uur

Wachten

15 minuten

Bakken

45 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

BAKKEN MET NAdia Zerouali

Naast deze prachtige pistache-semolinacake deelt Nadia in Meesterlijk 36 ook een recept van haar Mama-dila-brood. Een brood dat haar moeder altijd maakte. Ook gaat ze met Robèrt in gesprek over de Arabische keuken.

Benieuwd naar Nadia’s favoriete bakboek, succesrecept en guilty pleasures? Je leest het in de rubriek Het Bakleven van.

Word Meesterlijk member!

Vanaf €6,95 per maand

Word Meesterlijk member!

– Onbeperkt toegang tot online masterclasses, recepten & inspiratie – Robèrts magazine elke 2 maanden op de mat – Al je bakvragen stellen aan Robèrt en zijn team

Kies je membership