Pistache-semolinacake met meringue van Nadia
Moeilijk
Bereiden
1 uur
Wachten15 minuten
Bakken45 minuten
Nadia Zerouali en haar co-auteur Merijn Tol lieten zich voor deze pistache-semolinacake met meringue inspireren door onder andere Hallab. Een beroemde patisseriezaak in de Libanese stad Tripoli, met een groot assortiment gebakjes, baklava en ijs. Het recept staat in hun kookboek Bismilla Arabia.
Bereiden
1 uur
Wachten15 minuten
Bakken45 minuten
Extra recept informatie
BAKKEN MET NAdia Zerouali
Naast deze prachtige pistache-semolinacake deelt Nadia in Meesterlijk 36 ook een recept van haar Mama-dila-brood. Een brood dat haar moeder altijd maakte. Ook gaat ze met Robèrt in gesprek over de Arabische keuken.
Benieuwd naar Nadia’s favoriete bakboek, succesrecept en guilty pleasures? Je leest het in de rubriek Het Bakleven van.