Ingrediënten
125 g tarwebloem (T65) Bestel nu
3 g zout
50 g suiker
50-75 g desem
2 eieren
250 g melk
13 g boter, gesmolten
extra boter om te bakken
confiture naar keuze Bestel nu
verse (seizoens)vruchten naar keuze
poedersuiker
Zelf desem maken
Desem kun je niet kopen, maar moet je zelf maken. Zie stap 1 in het recept.
Werkwijze
STAP 1
Heb je nog geen desem in huis? Geen probleem. Volg simpelweg ons stappenplan om je eigen desem te starten.
STAP 2
Zeef de bloem in een kom en meng het zout en de suiker erdoorheen.
STAP 3
Voeg eerst de desem en vervolgens één voor één de eieren toe en meng goed. Voeg daarna rustig de melk toe; blijf ondertussen goed roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Roer tot slot de gesmolten boter erdoorheen.
STAP 4
Smelt een klontje boter in een koekenpan en strijk het beslag in delen dun uit. Bak de pannenkoeken in een paar minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
STAP 5
Serveer de pannenkoeken met confiture, vers (seizoens)fruit en poedersuiker.