HomeReceptenPannenkoeken met desem

Pannenkoeken met desem

garde Makkelijk
Meesterlijk van Robèrt - Recept pannenkoeken met desem
garde Bereiden

10 minuten

Bakken

20 minuten

Al ooit pannenkoeken met desem gebakken? Crèpes au levain, noemen de Fransen dit. Probeer dit recept en je weet dat dit is hoe je voortaan pannenkoeken wilt bakken.

garde Bereiden

10 minuten

Bakken

20 minuten

Ingrediënten

6-8 stuks

125 g tarwebloem (T65) Bestel nu

3 g zout

50 g suiker

50-75 g desem

2 eieren

250 g melk

13 g boter, gesmolten

extra boter om te bakken

confiture naar keuze Bestel nu

verse (seizoens)vruchten naar keuze

poedersuiker

Zelf desem maken

Desem kun je niet kopen, maar moet je zelf maken. Zie stap 1 in het recept.

BENODIGD KEUKENMATERIAAL

zeef

garde Bestel nu

koekenpan

Werkwijze

STAP 1

Heb je nog geen desem in huis? Geen probleem. Volg simpelweg ons stappenplan om je eigen desem te starten.

STAP 2

Zeef de bloem in een kom en meng het zout en de suiker erdoorheen.

STAP 3

Voeg eerst de desem en vervolgens één voor één de eieren toe en meng goed. Voeg daarna rustig de melk toe; blijf ondertussen goed roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Roer tot slot de gesmolten boter erdoorheen.

STAP 4

Smelt een klontje boter in een koekenpan en strijk het beslag in delen dun uit. Bak de pannenkoeken in een paar minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

STAP 5

Serveer de pannenkoeken met confiture, vers (seizoens)fruit en poedersuiker.

Extra recept informatie

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer