Moederdaghart verwenbrood
1 uur en 5 minuten
Wachten2 uur
Bakken20-25 minuten
Verras je moeder op Moederdag met een luxe verwenbrood! Wij gaan voor een vulling van rozijnen, chocolade, parelsuiker en abrikoos, maar kies vooral wat je zelf lekker vindt.
1 uur en 5 minuten
Wachten2 uur
Bakken20-25 minuten
Extra recept informatie
Een Moederdaghart: het ultieme cadeau
Liefde gaat door de maag, dus wat is nu een beter moederdagcadeau dan een zelfgebakken lekkernij? Met dit moederdaghart verwenbrood zet je een liefdevol ontbijtje op tafel. Hoe is de traditie van Moederdag eigenlijk ontstaan?
Herkomst Moederdag
In Nederland vieren we sinds 1925 Moederdag, in de maand mei. De oorsprong van de traditie ligt echter al in het oude Griekenland, rond de 4de tot de 6de eeuw voor Christus. Daar vereerden ze Rhea, die in de mythologie bekend staat als de moeder der goden. Ook vereren christenen al vele eeuwen de moeder van Jezus, Maria.
Rond de 17de eeuw begonnen ze in Engeland met de traditie Mothering Sunday. Dit fenomeen valt op de vierde zondag van de vastentijd en is bedoeld om alle moederfiguren én de moederkerk, oftewel de kerk waar je bent gedoopt, te eren.
Moederdag anno nu
In Amerika begon Moederdag zoals wij ’m vandaag de dag kennen. In 1907 nam activiste Anna Jarvis het initiatief. Dit was een eerbetoon aan haar overleden moeder, die zich tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog inzette voor vrouwen en moeders. In 1914 riep de president het uit tot een nationale feestdag. Dit waaide over naar andere landen, waaronder Nederland.
Cadeautips
Wil je liever een wat eenvoudiger recept maken dan dit verwenbrood? Ga dan eens aan de slag met deze heerlijke appelcake. Is je moeder dol op chocolade? Dan zijn Robèrts chocoladezoenen het perfecte presentje. Als je op zoek bent naar een ander cadeau, hebben we nog wat cadeautips voor je.