HomeReceptenMacarontaart Halloween

Macarontaart Halloween

gardegardegarde Moeilijk
© Meesterlijk van Robèrt - Macarontaart Halloween
garde Bereiden

1 uur en 40 minuten

Wachten

3 uur tot 1 nacht

Bakken

35 minuten

Durf jij het aan? Deze macarontaart ziet er misschien niet griezelig uit, maar past wél bij Halloween met zijn pompoen-vorm; gemaakt van twee grote bloemvormige macarons.

garde Bereiden

1 uur en 40 minuten

Wachten

3 uur tot 1 nacht

Bakken

35 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Meer over macarons en meringue

Zonder meringue geen macaron en dus ook geen macarontaart. Het is de onmisbare basis van dit delicate Franse amandelkoekje. Wil je jouw macarons naar een nog hoger niveau tillen of er je eigen twist aan geven? Werk dan met de beste producten en varieer eens met de vulling.

De basis: Franse of Italiaanse meringue?

Voor de schuimkoekjes van de macarons kun je twee technieken gebruiken. De Italiaanse meringue is op basis van suikersiroop en kost vrij veel tijd om te maken. De andere optie is Franse meringue, waarbij de meringue zacht blijft vanbinnen en iets krokant wordt van buiten. Oftewel de perfecte bite voor een macaron.

Volgens Robèrt is Franse meringue daarom dé techniek om te gebruiken. Het basisrecept is makkelijk te onthouden: drie delen suiker op één deel eiwitten. Je klopt een derde van de suiker op met de eiwitten, de rest kook je met een scheut water tot 120 °C en schenk je vervolgens bij het de eiwitten. Daarna is het een kwestie van ‘koud kloppen’ tot ongeveer lichaamstemperatuur. Meng het een-op-een met de broyage en het mengsel voor de macarons is klaar. Robèrt: ‘Als je eenmaal de basisverhoudingen van de patisserie kent, kun je recepten werkelijk gaan lezen – en écht gaan bakken.’ In dit artikel deelt Robèrt nog meer tips voor het maken van macarons.

De lekkerste vanille

In het recept van deze macarontaart heeft Robèrt gekozen voor een luchtige vanillemousse. Vanille is een veelgebruikte natuurlijke smaakstof in de patisserie. De smaak is subtiel maar altijd herkenbaar. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor vanillepeulen met een goede kwaliteit. Zeker weten dat je kwaliteit in handen hebt? Zoek dikke, soepele peulen en probeer eens een knoopje in het vanillestokje te leggen. Als dat makkelijk lukt, is de kwaliteit goed. In onderstaande video zie je hoe we bij Robèrt werken met vanille.

Variëren met de vulling

De vulling tussen de twee amandelkoekjes in maakt een macaron natuurlijk compleet. In deze macarontaart heeft Robèrt nog een extra element toegevoegd om het geheel smeuïger te maken: abrikozencompote. Je kunt er ook een echte herfst- en Halloweentaart van maken door een vleugje pompoen toe te voegen. Vervang hiervoor in het recept het citroensap door 25 gram pompoenpuree en voeg tegelijk met het citrusrasp wat speculaaskruiden toe. Zo krijg je een echte pumpkin spice-macaron.

Probeer ook eens het recept van deze regenboogmacarons of Robèrts macarons met frambozenganache.Wil je meer leren over meringue? Volg onze themacursus Meringue: leer welke soorten meringue er zijn en ga aan de slag om er verschillende producten van te maken.

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer