HomeReceptenLuxe cake met amandel, gember en sinaasappel

Luxe cake met amandel, gember en sinaasappel

gardegarde Goed te doen
© Meesterlijk van Robèrt - Recept luxe cake met amandel
garde Bereiden

15 minuten

Bakken

40 minuten

Een cake bakken voor je gasten? Met amandelmeel, gekonfijte gember en sinaassnippers geef je hem net dat beetje extra. Ja, met deze cake maak je indruk!

garde Bereiden

15 minuten

Bakken

40 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Meer over gember-sinaasappelcake

Het is een klassieke combinatie: gember met sinaasappel. In deze luxe cake komen ze op een mooie manier samen, maar met beide kun je nog veel meer kanten op. Ontdek hoe veelzijdig deze producten zijn!

Typische smaakmaker

Gember is een populaire smaakmaker met een kenmerkende smaak. Het is een specerij, afkomstig van de wortelstok van de gemberplant. Je kunt het zowel vers als gedroogd gebruiken. Veel gebruikte toepassingen zijn gemberjam, gekonfijte of ingelegde gember, siroop, thee, ginger ale, gemberbier en stemgember. In Nederland kennen we bijvoorbeeld gemberkoek, maar gember smaakt dus ook uitstekend in een cake.

Gezond?

Naast de smaak wordt gember ook vaak geroemd vanwege andere eigenschappen. In de Aziatische, Indische en Arabische cultuur gebruiken ze gember als kruidengeneesmiddel. In China geloven ze dat het een positief effect heeft op de maag en spijsvertering. Het zou ook verzachtend werken bij klachten als griep, menstruatiepijn of migraine, maar er is nog niet voldoende onderzoek naar gedaan om dat te kunnen bevestigen.

Sinaasappelschillen konfijten

Sinaasappel combineert goed met gember dankzij de friszure smaak, als tegenhanger van het warme en kruidige van de gember. Gekonfijte sinaassnippers zijn bovendien een veelgebruikt ingrediënt in bijvoorbeeld cake. Je kunt zelf ook sinaasappelschillen konfijten. Meestal begin je dan met het koken van de schil in zout water, zodat de bitterheid wat vermindert. Daarna kook je de schillen in suikersiroop, waarbij de schillen de siroop opzuigen. Dit proces herhaal je een paar keer. Daarna kun je ze eventueel drogen en voorzien van een laagje suiker.

Ieder zijn cake

Niet iedereen kan de smaak van gember waarderen. Weet je niet zeker of jouw gasten ervan houden? Probeer dan eens deze appelcake. In onze webshop vind je ook een heerlijke cake met citrus of een amandelcake.   

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer