Künefe van Karsu
45 minuten
Bakken15 minuten
Voor haar kookboek Karsu’s Kitchen ging Karsu Dönmez terug naar haar Turkse roots. Haar familie komt uit de provincie Hatay, waar ze de fijne kneepjes van het maken van künefe van haar oma leerde. Dit is het toetje der toetjes dat ze serveert om gasten te verrassen.
45 minuten
Bakken15 minuten
Extra recept informatie
MEER OVER KARSU’S KITCHEN
Künefe is een van de ruim 75 recepten die Karsu verzamelde voor haar kookboek Karsu’s Kitchen. Voor de fotografie en recepten van het boek reisde ze naar haar familie in de Turkse regio Hatay, die maandag 6 februari is getroffen door een zware aardbeving. Onder de slachtoffers zijn ook enkele familieleden van Karsu. Daarom doneert ze de volledige winst van de kookboeken die vóór 7 maart worden verkocht aan de slachtoffers in Turkije. Het boek is te bestellen via haar website.
Enkele dagen voor de aardbeving vertelde Karsu nog in geuren en kleuren over de Turkse regio, haar persoonlijke eetverhalen en familietradities. Dat interview is te lezen in Het Bakleven van Karsu Dönmez. Met onder andere haar ultieme guilty pleasure, traditioneel Turks brood en meer favoriete baksels.