HomeReceptenKünefe van Karsu

Künefe van Karsu

gardegarde Goed te doen
© Elvan Ünlü - Künefe van Karsu Dönmez
garde Bereiden

45 minuten

Bakken

15 minuten

Voor haar kookboek Karsu’s Kitchen ging Karsu Dönmez terug naar haar Turkse roots. Haar familie komt uit de provincie Hatay, waar ze de fijne kneepjes van het maken van künefe van haar oma leerde. Dit is het toetje der toetjes dat ze serveert om gasten te verrassen.

garde Bereiden

45 minuten

Bakken

15 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

MEER OVER KARSU’S KITCHEN

Künefe is een van de ruim 75 recepten die Karsu verzamelde voor haar kookboek Karsu’s Kitchen. Voor de fotografie en recepten van het boek reisde ze naar haar familie in de Turkse regio Hatay, die maandag 6 februari is getroffen door een zware aardbeving. Onder de slachtoffers zijn ook enkele familieleden van Karsu. Daarom doneert ze de volledige winst van de kookboeken die vóór 7 maart worden verkocht aan de slachtoffers in Turkije. Het boek is te bestellen via haar website.

Enkele dagen voor de aardbeving vertelde Karsu nog in geuren en kleuren over de Turkse regio, haar persoonlijke eetverhalen en familietradities. Dat interview is te lezen in Het Bakleven van Karsu Dönmez. Met onder andere haar ultieme guilty pleasure, traditioneel Turks brood en meer favoriete baksels.

Cover Karsu's Kitchen
Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer