HomeReceptenKataifi met gehakt

Kataifi met gehakt

garde Makkelijk
© Meesterlijk van Robèrt - Kataifi met gehakt uit Meesterlijk nr. 31
garde Bereiden

20 minuten

Bakken

20-25 minuten

Eens iets anders bij de borrel serveren dan het traditionele toastje of zoutje? Maak dan eens deze gevulde kataifi met gehakt. Eenvoudig en lekker!

garde Bereiden

20 minuten

Bakken

20-25 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Meer over kataifi

Kataifi is een typisch Midden-Oosters gerecht, gemaakt van sliertachtig, gesponnen deeg. Het wordt daarom ook wel engelenhaar genoemd. Het wordt vaak gevuld met kaas en overgoten met een zoete siroop of honing, maar ook andere zoete of hartige vullingen zijn mogelijk.

maken of kopen

Kataifi wordt veel gebruikt om desserts te maken in het Midden-Oosten en Zuidoost-Europa. De typische deegsliertjes ontstaan doordat de maker het deeg door een soort zeef drukt. Een andere manier is met een spuitzak, waarbij je hele dunne sliertjes op een hete platte pan spuit. Als je ze vervolgens nog warm uit de pan haalt, kun je ze eenvoudig vormen tot bijvoorbeeld nestjes. Overigens kun je kataifideeg ook gewoon bij een Turkse winkel of groothandel halen.

Desserts met kataifi  

Met kataifi worden diverse bekende desserts gemaakt, waarvan baklava er een is. Dit dessert komt veel voor in bijvoorbeeld de Griekse en Turkse keuken. Je kunt het maken met filodeeg, maar ook met kataifideeg. Vervolgens vul je het met noten en specerijen als kaneel, kardemom en kruidnagel en overgiet je het met honing of een zoete siroop. Kunefe is een ander bekend dessert; hierbij wordt de kataifi gevuld met zachte kaas en eveneens doordrenkt met siroop.

Meer feestelijke borrelhappen

Op zoek naar andere feestelijke borrelhappen? In Meesterlijk nr. 31 vind je onder andere recepten voor croissantjes met zwarte knoflook, spinaziepannenkoekjes met zalm en vispasteitjes met garnalenragout.

Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Croissantjes met zwarte knoflook

© Meesterlijk van Robèrt – Croissantjes met zwarte knoflook (Meesterlijk magazine nr. 31).

Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Spinaziepannenkoekjes

© Meesterlijk van Robèrt – Spinaziepannenkoekjes (Meesterlijk magazine nr. 31).

Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Vispasteitjes

© Meesterlijk van Robèrt – Vispasteitjes met garnalenragout (Meesterlijk magazine nr. 31).

Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Bladerdeeghoorntjes

© Meesterlijk van Robèrt – Bladerdeeghoorntjes (Meesterlijk magazine nr. 31).

Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Kaasdip

© Meesterlijk van Robèrt – Kaasdip (Meesterlijk magazine nr. 31).

Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Croissantjes met zwarte knoflook
Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Spinaziepannenkoekjes
Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Vispasteitjes
Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Bladerdeeghoorntjes
Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Kaasdip
Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer