Kasteeltjes

2 uur en 15 minuten
Wachten45 minuten
Bakken7-9 minuten
Deze kasteeltjes zijn vanbuiten kleurrijk en vanbinnen gevuld met zoveel laagjes als je zelf wilt. Lekker voor bij een high tea of als feestelijke traktatie.
2 uur en 15 minuten
Wachten45 minuten
Bakken7-9 minuten
Extra recept informatie
Meer over kasteeltjes
Het kasteeltje is een ideaal gebakje voor allerlei gelegenheden, bijvoorbeeld als traktatie bij een verjaardag, hapje bij de high tea of snack bij een vergadering. Vanbinnen is hij gevuld met biscuit, botercrème en confiture en vanbuiten met kleurrijke marsepein bedekt. En het is precies de marsepein die van dit gebakje een vrolijke lekkernij maakt voor iedereen.
Wat is marsepein?
Marsepein is een deegachtig mengsel van suiker en gemalen amandelen. Het is vergelijkbaar met amandelspijs, maar dan steviger en makkelijker om figuren mee te maken of bijvoorbeeld het kasteeltje te omhullen. Dat komt doordat er meestal meer suiker in zit. Bovendien wordt er vaak fijne poedersuiker voor gebruikt. Amandelspijs is over het algemeen op basis van kristalsuiker en is daardoor grover van structuur.
Bakken met marsepein
Je kunt het gebruiken om figuren mee te maken, zoals bij deze vrolijke taart met advocaat en kuikentjes van marsepein. Voor Meesterlijk nr. 31 maakte Robèrt zelfs een zoete ‘borrelplank’. Of garneer er koekjes mee, zoals deze oranje-bovenblokjes met oranje marsepein. Kortom: je kunt er alle kanten mee op.
