HomeReceptenKasteeltjes

Kasteeltjes

gardegardegarde Moeilijk
© Meesterlijk van Robèrt - Kasteeltjes
garde Bereiden

2 uur en 15 minuten

Wachten

45 minuten

Bakken

7-9 minuten

Deze kasteeltjes zijn vanbuiten kleurrijk en vanbinnen gevuld met zoveel laagjes als je zelf wilt. Lekker voor bij een high tea of als feestelijke traktatie.

garde Bereiden

2 uur en 15 minuten

Wachten

45 minuten

Bakken

7-9 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Meer over kasteeltjes

Het kasteeltje is een ideaal gebakje voor allerlei gelegenheden, bijvoorbeeld als traktatie bij een verjaardag, hapje bij de high tea of snack bij een vergadering. Vanbinnen is hij gevuld met biscuit, botercrème en confiture en vanbuiten met kleurrijke marsepein bedekt. En het is precies de marsepein die van dit gebakje een vrolijke lekkernij maakt voor iedereen.

Wat is marsepein?

Marsepein is een deegachtig mengsel van suiker en gemalen amandelen. Het is vergelijkbaar met amandelspijs, maar dan steviger en makkelijker om figuren mee te maken of bijvoorbeeld het kasteeltje te omhullen. Dat komt doordat er meestal meer suiker in zit. Bovendien wordt er vaak fijne poedersuiker voor gebruikt. Amandelspijs is over het algemeen op basis van kristalsuiker en is daardoor grover van structuur.

Bakken met marsepein

Je kunt het gebruiken om figuren mee te maken, zoals bij deze vrolijke taart met advocaat en kuikentjes van marsepein. Voor Meesterlijk nr. 31 maakte Robèrt zelfs een zoete ‘borrelplank’. Of garneer er koekjes mee, zoals deze oranje-bovenblokjes met oranje marsepein. Kortom: je kunt er alle kanten mee op.

© Meesterlijk van Robèrt - Banketbakkersmarsepein uit Meesterlijk 31
© Meesterlijk van Robèrt – Banketbakkersmarsepein uit Meesterlijk nr. 31
Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer