Extra recept informatie
MEER OVER KASTANJEgebakjes
What you see is what you get. Deze kastanjegebakjes zien er niet alleen uit als kastanjes, ze zijn er ook zeker mee gevuld. Kastanje is namelijk een écht herfstingrediënt om zowel hartige recepten als zoete gebakjes mee te maken.
Kastanjecrème
Een van de hoofdingrediënten van deze kastanjegebakjes is crème de marron. Een klassiek Frans product uit de Ardèche, de regio waar de beste kastanjes vandaan komen. Crème de marron is een zoetige puree van kastanjes. In het originele recept werden hiervoor de restjes van gekonfijte kastanjes gebruikt. Tegenwoordig is het vaak een mix van kastanjepuree en siroop. De crème is puur te eten in bijvoorbeeld kwark of op een pannenkoek, maar je kunt het dus ook in desserts, hartige gerechten en gebak verwerken.
Verse kastanjes
Bij deze kastanjegebakjes voegt Robèrt een handvol verse, gekookte kastanjes toe. Je vindt ze tijdens het seizoen in de supermarkt, maar het is ook mogelijk om ze zelf in het bos te rapen. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten kastanjes, hoe je ze bereidt en waar Robèrt zijn kastanjes het liefst vandaan haalt.
3 TIPS met KASTANJES
- Weet welke kastanjes je wel en niet kunt eten. Wilde kastanjes zijn namelijk giftig voor mensen. De tamme kastanje daarentegen kun je gerust mee naar huis nemen om mee aan de slag te gaan in de keuken.
- Gezonde kastanjes zijn glanzend, hebben geen gaatjes en zijn warm bruin van kleur. Laat kastanjes die er niet goed uitzien liggen of raap ze alleen op om thuis mee te knutselen.
- Bewaar de verzamelde kastanjes op een donkere, droge plek. Hoe verser je ze bereidt, hoe lekkerder ze zijn. Thuis zijn ze maximaal één week houdbaar.
Geen zin of tijd om zelf te bakken? Tijdens het kastanjeseizoen verkopen we in de winkel knapperig breekbrood op basis van kastanjemeel. Bestel hem via onze webshop zodat we hem voor je kunnen klaarleggen bij ons pick up point in Oisterwijk.