Kaasvlinders
1 uur en 15 minuten
Wachten1 uur
Bakken25-30 minuten
Typisch zo’n borrelsnack die snel weg is! Met Robèrts recept bak je zelf de lekkerste kaasvlinders. Van oude kaas tot parmezaan en van mosterd tot worcester: varieer naar eigen inzicht met de vulling.
1 uur en 15 minuten
Wachten1 uur
Bakken25-30 minuten
Extra recept informatie
Meer over kaasvlinders
Wie kent ze niet: de ouderwetse kaasvlinders. Het krokante koekje met knapperig bladerdeeg en pittige kaas smaakt bijvoorbeeld goed bij een borrel. En zoals voor (bijna) alles geldt: vers gebakken zijn ze het allerlekkerst.
Vulling kaasvlinders
De ene kaasvlinder is de andere niet. Juist met deze koekjes kun je namelijk heel goed variëren, doordat iedere kaassoort zijn eigen specifieke smaak heeft. Robèrt kiest in zijn recept voor pittige extra belegen kaas en grove mosterd: stevige smaken dus. Houd je meer van subtiel, kies dan bijvoorbeeld voor jong belegen. Ook geitenkaas of vegan kaas is een optie; geef er gerust je eigen draai aan. Je kunt er zelfs een zoet koekje van maken door de kaascrème weg te laten en kaneelsuiker als vulling te gebruiken.
Meer of minder bladeren
Je kunt voor dit recept kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken, maar zelf maken is natuurlijk ook leuk. Het deeg moet dan getoerd, oftewel op een bepaalde manier gevouwen worden. Hoe minder toeren het bladerdeeg krijgt, hoe meer ‘bladering’ je krijgt. Voor deze koekjes mag het bladerdeeg wat gelijkmatiger zijn, dus geef je het een halve toer meer. Lees er meer over in deze baktip.
Gevulde kaaskoekjes
Heb je de smaak te pakken na het maken van de kaasvlinders? Dan kun je ook nog aan de slag met deze gevulde kaaskoekjes. Net iets anders, maar minstens net zo lekker. Of ga voor deze kaashoorntjes, ook een fijne klassieker uit de hartige bakkerij.
Kaasvlinders bestellen
Ook in onze winkel vind je diverse lekkere borrelhapjes. Je bestelt ze eenvoudig via onze webshop, waarna je ze oppikt in Oisterwijk.