HomeReceptenKaasvlinders

Kaasvlinders

gardegarde Goed te doen
© Meesterlijk van Robèrt - Kaasvlinders
garde Bereiden

1 uur en 15 minuten

Wachten

1 uur

Bakken

25-30 minuten

Typisch zo’n borrelsnack die snel weg is! Met Robèrts recept bak je zelf de lekkerste kaasvlinders. Van oude kaas tot parmezaan en van mosterd tot worcester: varieer naar eigen inzicht met de vulling.

garde Bereiden

1 uur en 15 minuten

Wachten

1 uur

Bakken

25-30 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Meer over kaasvlinders

Wie kent ze niet: de ouderwetse kaasvlinders. Het krokante koekje met knapperig bladerdeeg en pittige kaas smaakt bijvoorbeeld goed bij een borrel. En zoals voor (bijna) alles geldt: vers gebakken zijn ze het allerlekkerst.

Vulling kaasvlinders

De ene kaasvlinder is de andere niet. Juist met deze koekjes kun je namelijk heel goed variëren, doordat iedere kaassoort zijn eigen specifieke smaak heeft. Robèrt kiest in zijn recept voor pittige extra belegen kaas en grove mosterd: stevige smaken dus. Houd je meer van subtiel, kies dan bijvoorbeeld voor jong belegen. Ook geitenkaas of vegan kaas is een optie; geef er gerust je eigen draai aan. Je kunt er zelfs een zoet koekje van maken door de kaascrème weg te laten en kaneelsuiker als vulling te gebruiken.

Meer of minder bladeren

Je kunt voor dit recept kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken, maar zelf maken is natuurlijk ook leuk. Het deeg moet dan getoerd, oftewel op een bepaalde manier gevouwen worden. Hoe minder toeren het bladerdeeg krijgt, hoe meer ‘bladering’ je krijgt. Voor deze koekjes mag het bladerdeeg wat gelijkmatiger zijn, dus geef je het een halve toer meer. Lees er meer over in deze baktip.  

Gevulde kaaskoekjes

Heb je de smaak te pakken na het maken van de kaasvlinders? Dan kun je ook nog aan de slag met deze gevulde kaaskoekjes. Net iets anders, maar minstens net zo lekker. Of ga voor deze kaashoorntjes, ook een fijne klassieker uit de hartige bakkerij.

Kaasvlinders bestellen

Ook in onze winkel vind je diverse lekkere borrelhapjes. Je bestelt ze eenvoudig via onze webshop, waarna je ze oppikt in Oisterwijk.

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer