HomeReceptenZuurtjes

Zuurtjes

gardegardegarde Moeilijk
Afbeelding van Zuurtjes
garde Bereiden

50 minuten

Wachten

1 nacht

Van weinig meer dan suiker, water en wat (natuurlijke) kleurstoffen kun je iets heel feestelijks maken; dat bewijzen deze framboos-passiezuurtjes. Met dit stap-voor-staprecept gaat het je zeker lukken. Bekijk ook even Robèrts tips onderaan het recept.

garde Bereiden

50 minuten

Wachten

1 nacht

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Robèrts Tips bij het maken van zuurtjes

Zuurtjes zijn niet alleen lekker om zelf op te eten. Als je ze verpakt in snoeppapiertjes of een leuke pot, heb je meteen een leuk cadeautje. Robèrt geeft nog wat extra tips.

Tip 1: Rustig(er) aan

Robèrt kookt de pannetjes met suiker vlak achter elkaar, zodat hij snel door kan werken. Doe je liever rustig aan? Je kunt er ook voor kiezen om het tweede pannetje suikerstroop pas op het vuur te zetten nadat je de eerste suikerstroop op het matje hebt gegoten.  

Tip 2: satijneffect

Als je de suikerstroop alleen uitrolt tot een streng, krijg je doorzichtige zuurtjes. Door de strengen een paar keer flink uit elkaar te trekken, weer dubbel te vouwen en uit te rollen, voeg je lucht toe aan de massa, wat een soort satijneffect geeft.

Tip 3: afgekoelde suiker

Als de suiker te veel afkoelt tijdens het kneden en rollen, kan hij te hard worden om nog goed te verwerken. Verwarm hem in dat geval tussen twee siliconen matjes simpelweg even in de magnetron om hem weer wat soepeler te maken.  

Tip 4: De juiste omstandigheden

Het is zoals altijd belangrijk om schoon te werken, in dit geval onder andere om te voorkomen dat de suiker gaat greinen. En houd de temperatuur tijdens het koken van de suiker goed in de gaten, een goede thermometer is onmisbaar!

Tip 5: Zuurtjes laten uitharden

Laat de zuurtjes liefst een nacht uitharden op een droge plek voordat je ze inpakt, anders wordt het één grote plakboel.

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer