Zuurtjes
50 minuten
Wachten1 nacht
Van weinig meer dan suiker, water en wat (natuurlijke) kleurstoffen kun je iets heel feestelijks maken; dat bewijzen deze framboos-passiezuurtjes. Met dit stap-voor-staprecept gaat het je zeker lukken. Bekijk ook even Robèrts tips onderaan het recept.
50 minuten
Wachten1 nacht
Extra recept informatie
Robèrts Tips bij het maken van zuurtjes
Zuurtjes zijn niet alleen lekker om zelf op te eten. Als je ze verpakt in snoeppapiertjes of een leuke pot, heb je meteen een leuk cadeautje. Robèrt geeft nog wat extra tips.
Tip 1: Rustig(er) aan
Robèrt kookt de pannetjes met suiker vlak achter elkaar, zodat hij snel door kan werken. Doe je liever rustig aan? Je kunt er ook voor kiezen om het tweede pannetje suikerstroop pas op het vuur te zetten nadat je de eerste suikerstroop op het matje hebt gegoten.
Tip 2: satijneffect
Als je de suikerstroop alleen uitrolt tot een streng, krijg je doorzichtige zuurtjes. Door de strengen een paar keer flink uit elkaar te trekken, weer dubbel te vouwen en uit te rollen, voeg je lucht toe aan de massa, wat een soort satijneffect geeft.
Tip 3: afgekoelde suiker
Als de suiker te veel afkoelt tijdens het kneden en rollen, kan hij te hard worden om nog goed te verwerken. Verwarm hem in dat geval tussen twee siliconen matjes simpelweg even in de magnetron om hem weer wat soepeler te maken.
Tip 4: De juiste omstandigheden
Het is zoals altijd belangrijk om schoon te werken, in dit geval onder andere om te voorkomen dat de suiker gaat greinen. En houd de temperatuur tijdens het koken van de suiker goed in de gaten, een goede thermometer is onmisbaar!
Tip 5: Zuurtjes laten uitharden
Laat de zuurtjes liefst een nacht uitharden op een droge plek voordat je ze inpakt, anders wordt het één grote plakboel.