HomeReceptenDierenkoekjes

Dierenkoekjes

garde Makkelijk
© Meesterlijk van Robèrt - Dierenkoekjes voor dierendag
garde Bereiden

10 minuten

Bakken

30 minuten

Waarom zou je je huisdieren overslaan met verwennerij uit eigen oven? Deze koekjes zijn dus wél voor de poes! De katten van baasjes op de redactie waren er weg van. Of maak de variant voor honden.

garde Bereiden

10 minuten

Bakken

30 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Meer over dierenkoekjes

Wie een huisdier heeft, weet het: de liefde is onvoorwaardelijk en je wilt jouw hond of kat maar wat graag verwennen. Met dit recept maak je makkelijk en snel je eigen dierenkoekjes. Leuk voor Dierendag, de verjaardag van jouw huisdier of gewoon als extraatje tussendoor.

Dierenkoekjes zelf maken

Huisdiereigenaren geven maar wat graag beloningen aan hun hond of kat. Volgens Brits onderzoek in de Journal of Applied Animal Welfare Science krijgt een hond gemiddeld zelfs één tot vijf koekjes per dag. Meestal om het gedrag te belonen of tijdens trainingen. Niet voor niets zijn ze in allerlei vormen en smaken verkrijgbaar en is er in dierenwinkels volop keuze uit koekjes, botten en knabbels.

Bij dierensnacks uit de winkel weet je echter nooit 100% zeker wat erin zit. Bovendien bevatten ze vaak onnodig veel suikers en kunstmatige toevoegingen voor bijvoorbeeld de smaak en houdbaarheid. Maak je zelf dierenkoekjes, dan laat je dit soort bestanddelen eruit. Een ander groot voordeel is dat je rekening kunt houden met eventuele allergieën of smaken die jouw huisdier lekker vindt. En heb je een groot huisdier? Dan pas je het formaat van de koekjes makkelijk aan.

Kun je dierenkoekjes zelf eten?

Alle ingrediënten zijn eetbaar, dus in principe zijn deze dierenkoekjes dat ook. Maar of het lekker is? Robèrt raadt het in ieder geval niet aan om ze zelf op te eten: ‘Als je dan toch een koekje eet, kun je maar beter iets lekkers eten.’ Wat dacht je bijvoorbeeld van brosse spritsen van boterdeeg? Klaar in minder dan een uur. En als je zin hebt in een voedzame energiebooster met gedroogd fruit dan zijn deze cranberry-mueslikoeken een echte aanrader.

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer