HomeReceptenDe ultieme tosti

De ultieme tosti

gardegarde Goed te doen
© Meesterlijk van Robèrt - De ultieme tosti

Geloof ons, deze tosti blijf je maken! Het geheim zit ‘m in de bechamelsaus. Serveer de tosti met een gebakken eitje om er een croque-madame van te maken.

garde Bereiden

15 minuten

Bakken

10 minuten

Ingrediënten

4 stuks

Tosti

12 sneeën (desem)brood naar keuze

8 plakken gekookte achterham

12 plakken (jong)belegen boerenkaas

4 el ui, gesnipperd

4 eieren

boter om te bakken

Bechamelsaus

30 g boter

40 g tarwebloem (T65) Bestel nu

500 g melk

1 tl verse tijm, fijngesneden

zout en peper

Tip

Je kunt de bechamel tot een paar dagen van tevoren maken. Bewaar hem dan in de koelkast tot gebruik.

Liever vega?

Geen probleem, laat de ham achterwege.

Serveertip

Deze tosti wordt nog lekkerder met een dot kerriemayonaise om te dippen.

BENODIGD KEUKENMATERIAAL

spatel Bestel nu

Werkwijze

Bechamel

STAP 1

Doe de boter in een pan en laat uitbruisen.

STAP 2

Neem de pan van het vuur, voeg de bloem toe en roer met een spatel goed door tot een homogene massa. Zet de pan op laag vuur en gaar de roux al roerende ca. 1 minuut.

STAP 3

Giet 1/3 van de melk op de roux, meng met een garde tot een gladde massa en voeg de rest van de melk toe. Breng aan de kook en laat ca. 2 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper en voeg de tijm toe.

STAP 4

Laat de bechamel afkoelen tot kamertemperatuur.

Tosti

STAP 1

Verwarm de oven voor op 250 °C boven- en onderwarmte.

STAP 2

Smeer 8 sneeën brood dun in met bechamelsaus en beleg met een plak ham en een plak kaas.

STAP 3

Leg steeds 2 plakken brood op elkaar, met het beleg naar boven; je hebt nu dus 4 stapeltjes van 2 sneeën.

STAP 4

Besmeer de overige 4 sneeën brood royaal met bechamelsaus, bestrooi met de gesnipperde ui en dek af met de laatste plakken kaas. Leg deze met het beleg naar boven als laatste laag op de tosti’s.

STAP 5

Bak de tosti’s in 10 minuten lekker bruin en knapperig in de oven.

Afwerking

STAP 1

Bak terwijl de tosti’s bakken de eieren in een klontje boter in een koekenpan.

STAP 2

Serveer de tosti’s met ieder een spiegeleitje erbovenop.

Extra recept informatie

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer