Ingrediënten
Tosti
12 sneeën (desem)brood naar keuze Bestel nu
8 plakken gekookte achterham
12 plakken (jong)belegen boerenkaas
4 el ui, gesnipperd
4 eieren
boter om te bakken
Bechamelsaus
30 g boter
40 g tarwebloem (T65) Bestel nu
500 g melk
1 tl verse tijm, fijngesneden
zout en peper
Tip
Je kunt de bechamel tot een paar dagen van tevoren maken. Bewaar hem dan in de koelkast tot gebruik.
Liever vega?
Geen probleem, laat de ham achterwege.
Serveertip
Deze tosti wordt nog lekkerder met een dot kerriemayonaise om te dippen.
BENODIGD KEUKENMATERIAAL
spatel Bestel nu
Werkwijze
Bechamel
STAP 1
Doe de boter in een pan en laat uitbruisen.
STAP 2
Neem de pan van het vuur, voeg de bloem toe en roer met een spatel goed door tot een homogene massa. Zet de pan op laag vuur en gaar de roux al roerende ca. 1 minuut.
STAP 3
Giet 1/3 van de melk op de roux, meng met een garde tot een gladde massa en voeg de rest van de melk toe. Breng aan de kook en laat ca. 2 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper en voeg de tijm toe.
STAP 4
Laat de bechamel afkoelen tot kamertemperatuur.
Tosti
STAP 1
Verwarm de oven voor op 250 °C boven- en onderwarmte.
STAP 2
Smeer 8 sneeën brood dun in met bechamelsaus en beleg met een plak ham en een plak kaas.
STAP 3
Leg steeds 2 plakken brood op elkaar, met het beleg naar boven; je hebt nu dus 4 stapeltjes van 2 sneeën.
STAP 4
Besmeer de overige 4 sneeën brood royaal met bechamelsaus, bestrooi met de gesnipperde ui en dek af met de laatste plakken kaas. Leg deze met het beleg naar boven als laatste laag op de tosti’s.
STAP 5
Bak de tosti’s in 10 minuten lekker bruin en knapperig in de oven.
Afwerking
STAP 1
Bak terwijl de tosti’s bakken de eieren in een klontje boter in een koekenpan.
STAP 2
Serveer de tosti’s met ieder een spiegeleitje erbovenop.