HomeReceptenBotervlinders

Botervlinders

gardegardegarde Moeilijk
Afbeelding van Botervlinders
garde Bereiden

1 uur

Wachten

3 uur en 50 minuten

Bakken

20-24 minuten

Deze botervlinders worden gemaakt van getoerd gerezen deeg, ook wel croissantdeeg genoemd. Daarbij wordt de boter meerdere keren in het deeg gevouwen, oftewel getoerd. Zo ontstaan heel veel brosse, boterige deeglaagjes. Bij het vouwen tot vlinders wordt het deeg nog eens extra besmeerd met zachte boter. Dit wil je!

garde Bereiden

1 uur

Wachten

3 uur en 50 minuten

Bakken

20-24 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Word Meesterlijk member!

Vanaf €6,95 per maand

Word Meesterlijk member!

– Onbeperkt toegang tot online masterclasses, recepten & inspiratie – Robèrts magazine elke 2 maanden op de mat – Al je bakvragen stellen aan Robèrt en zijn team

Kies je membership