HomeReceptenBotervlinders

Botervlinders

gardegardegarde Moeilijk
Afbeelding van Botervlinders
garde Bereiden

1 uur

Wachten

3 uur en 50 minuten

Bakken

20-24 minuten

Deze botervlinders worden gemaakt van getoerd gerezen deeg, ook wel croissantdeeg genoemd. Daarbij wordt de boter meerdere keren in het deeg gevouwen, oftewel getoerd. Zo ontstaan heel veel brosse, boterige deeglaagjes. Bij het vouwen tot vlinders wordt het deeg nog eens extra besmeerd met zachte boter. Dit wil je!

garde Bereiden

1 uur

Wachten

3 uur en 50 minuten

Bakken

20-24 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer