HomeReceptenAppelcake

Appelcake

garde Makkelijk
Meesterlijk van Robèrt - Recept appelcake
garde Bereiden

20 minuten

Bakken

50 minuten

Zin om een cake te bakken? Ga dan eens voor deze appelcake met amandelspijs en abrikozenconfiture. Ouderwets lekker!

garde Bereiden

20 minuten

Bakken

50 minuten

Ingrediënten

1 cake

150 g boter

150 g amandelspijs Bestel nu

150 g ei

150 g tarwebloem (T65) Bestel nu

1 tl bakpoeder

snuf zout

2-3 appels

kaneelsuiker

amandelschaafsel Bestel nu

abrikozenconfiture Bestel nu

poedersuiker

gesmolten boter om in te vetten

Goed om te weten

1 ei maat M weegt ca. 50 g.

Welke appels kies je?

Wij werken voor appelgebak graag met jonagold, een friszoete appel met een goede bite. Maar kies vooral wat je zelf lekker vindt!

BENODIGD KEUKENMATERIAAL

bakvorm van 20 cm Ø Bestel nu

kwastje Bestel nu

keukenmachine met bisschop

zeef Bestel nu

Werkwijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 150 °C boven- en onderwarmte.

STAP 2

Vet de bakvorm in met gesmolten boter.

STAP 3

Draai de boter en amandelspijs héél luchtig in de keukenmachine. Het is goed als de massa bijna witgekleurd is.

STAP 4

Voeg één voor één de eieren toe.

STAP 5

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de kom en klop alles tot een homogeen beslag. Giet het beslag in de bakvorm.

STAP 6

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Leg de appelparten dakpansgewijs op het cakebeslag; laat het midden open.

STAP 7

Bestrooi de appels naar smaak met kaneelsuiker en strooi in het midden van de cake wat amandelschaafsel.

STAP 8

Bak de cake in ca. 50 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen en los de cake uit de vorm.

STAP 9

Bestrijk de bovenkant van de cake met wat lichtjes verwarmde abrikozenconfiture voor een mooie glans.

STAP 10

Bestuif het midden van de cake met poedersuiker.

Extra recept informatie

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer