Ingrediënten
150 g boter
150 g amandelspijs Bestel nu
150 g ei
150 g tarwebloem (T65) Bestel nu
1 tl bakpoeder
snuf zout
2-3 appels
kaneelsuiker
amandelschaafsel Bestel nu
abrikozenconfiture Bestel nu
poedersuiker
gesmolten boter om in te vetten
Goed om te weten
1 ei maat M weegt ca. 50 g.
Welke appels kies je?
Wij werken voor appelgebak graag met jonagold, een friszoete appel met een goede bite. Maar kies vooral wat je zelf lekker vindt!
Werkwijze
STAP 1
Verwarm de oven voor op 150 °C boven- en onderwarmte.
STAP 2
Vet de bakvorm in met gesmolten boter.
STAP 3
Draai de boter en amandelspijs héél luchtig in de keukenmachine. Het is goed als de massa bijna witgekleurd is.
STAP 4
Voeg één voor één de eieren toe.
STAP 5
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de kom en klop alles tot een homogeen beslag. Giet het beslag in de bakvorm.
STAP 6
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Leg de appelparten dakpansgewijs op het cakebeslag; laat het midden open.
STAP 7
Bestrooi de appels naar smaak met kaneelsuiker en strooi in het midden van de cake wat amandelschaafsel.
STAP 8
Bak de cake in ca. 50 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen en los de cake uit de vorm.
STAP 9
Bestrijk de bovenkant van de cake met wat lichtjes verwarmde abrikozenconfiture voor een mooie glans.
STAP 10
Bestuif het midden van de cake met poedersuiker.