HomeReceptenAnijskrollen 

Anijskrollen 

gardegarde Goed te doen
© Meesterlijk van Robèrt - Anijskrollen
garde Bereiden

1 uur

Wachten

1 uur 40 minuten

Bakken

8 minuten

Vanaf begin november tot Sinterklaas worden in delen van Brabant volop anijskrollen gebakken. Deze broodjes worden gemaakt van een zacht wit brooddeeg dat wordt verrijkt met boter en anijszaad. Het deeg wordt uitgerold tot strengen en geknoopt tot krullen. De naam verwijst dus naar de vorm: ‘krol’ is een lokale verbastering van ‘krul’. Traditioneel worden ze gegeten met speculaas. Lekker!

garde Bereiden

1 uur

Wachten

1 uur 40 minuten

Bakken

8 minuten

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Met dit recept aan de slag?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.

Extra recept informatie

Word Meesterlijk member!

Vanaf €6,95 per maand

Word Meesterlijk member!

– Onbeperkt toegang tot online masterclasses, recepten & inspiratie – Robèrts magazine elke 2 maanden op de mat – Al je bakvragen stellen aan Robèrt en zijn team

Kies je membership