Ingrediënten
250 g tarwebloem (T65) Bestel nu
8 g bakpoeder
2 g zout
10 g suiker
350 g karnemelk
2 eieren
25 g boter, gesmolten
boter om te bakken
Serveersuggestie
klontje (gezouten) boter
maple syrup
toppings naar keuze, bijvoorbeeld blauwe bessen
BENODIGD KEUKENMATERIAAL
zeef Bestel nu
Werkwijze
STAP 1
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en meng het zout en de suiker erdoorheen.
STAP 2
Klop in een andere kom de eieren door de karnemelk.
STAP 3
Meng de eieren en melk geleidelijk door de droge ingrediënten en klop goed, tot je een klontvrij beslag hebt.
STAP 4
Meng de gesmolten boter erdoorheen.
STAP 5
Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Schep kleine porties beslag in de pan om pannenkoekjes te maken van ca. 12 cm Ø en laat rustig garen; het beslag zal wat omhoog komen. Keer om zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is en bak ook de andere zijde goudbruin.
STAP 6
Herhaal met de rest van het beslag.
STAP 7
Leg de pancakes die klaar zijn op een warm bord en dek af om ze warm te houden tot gebruik.
STAP 8
Serveer de pancakes bijvoorbeeld met een klontje (gezouten) boter, maple syrup en blauwe bessen.
Extra recept informatie
American pancakes,
het ultieme verwenontbijt
Een flinke stapel fluffy American pancakes geeft je ontbijt of brunch een feestelijke touch. Wat is eigenlijk het verschil met onze Hollandse pannenkoeken? En hoe maak je ze extra lekker?
Amerika versus holland
In een handomdraai zet je zelf een flinke stapel pancakes op tafel. Het recept verschilt op een paar punten van de Hollandse pannenkoek. Het voornaamste verschil zit ‘m in de toevoeging van bakpoeder of baking soda in het beslag van de American pancakes. Daardoor worden ze zo lekker dik en fluffy. In plaats van melk kun je karnemelk gebruiken voor een frissere smaak; dat zuurtje versterkt meteen de werking van het rijsmiddel. Doordat het beslag van American pancakes wat dikker is, kun je makkelijk kleine hoeveelheden in de pan doen, die bij het bakken mooi hun vorm behouden en rijzen.
Geheim van de pannenkoekenbakker
Hoe krijg je die pancakes nu zo perfect goudbruin, zoals je ze altijd in films ziet? Daar weten ze bij de grote Amerikaanse fastfoodketen IHOP (International House of Pancakes) alles van. Zij bakken er zo’n 700 miljoen per jaar en, verrassend: ze gebruiken géén boter of olie. Het enige dat je volgens de experts van IHOP nodig hebt, is een pan op middelhoge tot hoge temperatuur. En minstens zo belangrijk: de vloeibare ingrediënten moeten koud zijn. Anders warmen de gluten in het meel al op, waardoor het beslag te snel veerkrachtig wordt, wat de luchtigheid van de pancakes niet ten goede komt.
The sky is the limit
Een grote stapel, afgetopt met een flinke scheut maple syrup: dat is hoe de Amerikanen hun pancakes het liefst eten. Vaak ook nog met een klont (gezouten) boter en uitgebakken bacon of een handje verse blueberries. Maar er zijn talloze toppings te bedenken en zoals het Amerikanen betaamt: the sky is the limit. Van sprinkles en chocolate chips tot eggs benedict en crispy chicken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het smaakt op een pancake. Hoe eet jij ze het liefst?
Ga je liever voor de Nederlandse pannenkoek? Probeer dan eens ons recept voor desempannenkoeken!