Aardappelpannenkoeken
25 minuten
Bakkenca. 25 minuten
Pannenkoeken en romige aardappelpuree: deze aardappelpannenkoeken zijn de culinaire cross-over waar je op zat te wachten. Lekker, vullend en voedzaam. Zeker het proberen waard voor een stevige lunch of avondmaaltijd.
25 minuten
Bakkenca. 25 minuten
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes (schoon gewicht)
150 g melk
150 g ei
100 g tarwebloem (T65) Bestel nu
10 g bakpoeder
½ tl kurkuma
zout en peper
zonnebloemolie om te bakken
GOED OM TE WETEN
Een ei maat M weegt ca. 50 g.
TIPS VOOR TOPPINGS
Beleg de aardappelpannenkoeken met toppings naar keuze. Op de redactie viel de combinatie van hummus, gegrilde groente, semi-gedroogde tomaten en sriracha in de smaak.
Werkwijze
STAP 1
Breng een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook. Kook de aardappelen in ca. 15 minuten gaar. Giet af en druk de aardappelen met de bolle kant van een soeplepel door een zeef. Weeg 300 g aardappelpuree af.
STAP 2
Meng de melk en het ei. Voeg de aardappelpuree toe en zeef de tarwebloem met bakpoeder boven de kom. Roer met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met kurkuma, zout en peper.
STAP 3
Verwarm een scheutje olie in een (pannen)koekenpan met een goede antiaanbaklaag. Giet 1/3 van het beslag in de pan en bak op matig vuur in ca. 4 minuten per kant goudbruin. Herhaal nog 2 keer met het resterende beslag.
STAP 4
Serveer de aardappelpannenkoeken met toppings naar keuze.