HomeReceptenAardappelpannenkoeken

Aardappelpannenkoeken

garde Makkelijk
© Meesterlijk van Robèrt - Aardappelpannenkoeken
garde Bereiden

25 minuten

Bakken

ca. 25 minuten

Pannenkoeken en romige aardappelpuree: deze aardappelpannenkoeken zijn de culinaire cross-over waar je op zat te wachten. Lekker, vullend en voedzaam. Zeker het proberen waard voor een stevige lunch of avondmaaltijd.

garde Bereiden

25 minuten

Bakken

ca. 25 minuten

Ingrediënten

3 stuks

500 g vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes (schoon gewicht)

150 g melk

150 g ei

100 g tarwebloem (T65) Bestel nu

10 g bakpoeder

½ tl kurkuma

zout en peper

zonnebloemolie om te bakken

GOED OM TE WETEN

Een ei maat M weegt ca. 50 g.

TIPS VOOR TOPPINGS

Beleg de aardappelpannenkoeken met toppings naar keuze. Op de redactie viel de combinatie van hummus, gegrilde groente, semi-gedroogde tomaten en sriracha in de smaak.

BENODIGD KEUKENMATERIAAL

soeplepel

zeef Bestel nu

garde Bestel nu

(pannen)koekenpan

Werkwijze

STAP 1

Breng een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook. Kook de aardappelen in ca. 15 minuten gaar. Giet af en druk de aardappelen met de bolle kant van een soeplepel door een zeef. Weeg 300 g aardappelpuree af.

STAP 2

Meng de melk en het ei. Voeg de aardappelpuree toe en zeef de tarwebloem met bakpoeder boven de kom. Roer met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met kurkuma, zout en peper.

STAP 3

Verwarm een scheutje olie in een (pannen)koekenpan met een goede antiaanbaklaag. Giet 1/3 van het beslag in de pan en bak op matig vuur in ca. 4 minuten per kant goudbruin. Herhaal nog 2 keer met het resterende beslag.

STAP 4

Serveer de aardappelpannenkoeken met toppings naar keuze.

Extra recept informatie

Dat smaakt naar meer!

Meesterlijk Magazine

Dat smaakt naar meer!

Op zoek naar nog meer recepten? In ons magazine Meesterlijk vind je meer dan genoeg inspiratie: van brood tot gebak en van zoet tot hartig.

AbonnerenBestel een los nummer