Meesterlijk brood: leer bakken vanaf de basis
Er zijn al heel wat boeken geschreven over brood bakken, maar Robèrt wil thuisbakkers ook de basis meegeven. In zijn boeken(Meer) Meesterlijk brood deelt hij op toegankelijke wijze al zijn kennis over de basisprincipes van brood bakken. Op deze pagina vind je meer informatie en de bijbehorende instructievideo’s.
over meesterlijk brood
Pas als je weet hoe het zit met de ingrediënten, technieken, rijs- en baktijden, temperatuur en materialen kun je echt goed brood leren bakken, vindt Robèrt. Hij begint Meesterlijk brood dan ook met een uitgebreid theoretisch hoofdstuk. Daarnaast geeft hij een heleboel recepten om mee te oefenen, met daarbij handige stap-voor-stapfoto’s en instructievideo’s. Denk aan klassiekers als bruin- en witbrood, kadetjes en krentenbollen, maar ook desembroden en broden met bijzondere granen zoals spelt en rogge. Zin in een sneak preview? Bekijk dan alvast Robèrts recept voor wit desembrood.
Meer meesterlijk brood
In Meer Meesterlijk brood deelt Robèrt nóg meer informatie, technieken en recepten waarmee je een volgende stap kunt zetten in je ontwikkeling als broodbakker. Zo kun je aan de slag met getoerd gerezen deeg (croissants!), brioche, worstenbroodjes en feestbroden zoals paasstol en kerstbrood. Ook hierbij natuurlijk weer heldere uitleg, stap-voor-stapfoto’s en instructievideo’s.
instructievideo’s
De technieken en recepten in (Meer) Meesterlijk brood worden verduidelijkt met stap-voor-stapfoto’s. Daarnaast heeft Robèrt een aantal instructievideo’s opgenomen waarin hij de belangrijkste technieken demonstreert. Van kneden tot opbollen, lang maken en vlechten: bekijk de video’s hieronder.
Meesterlijk brood
Handmatig deeg kneden
Machinaal deeg kneden
Opbollen
Oppunten
Lang maken
Vlechtbrood
Winston
Rozijnenbrood
Kadetjes
Luxe vlechtbroodjes
Bolussen
Puddingbroodjes
Meer Meesterlijk brood
Getoerd gerezen deeg: verwerken van de boter
Getoerd gerezen deeg: toeren
Croissants
Worstenbroodjes
Kaasvlinders
Kerstster
Briocheroosjes
PATROON PALMPASENHAAN
Op zoek naar het patroon voor de palmpasenhaan? Klik op de afbeelding om hem te downloaden.
Leer bakken vanuit de basis
Ontdek Meesterlijk brood van Robèrt
Heldere uitleg, stap-voor-stapfoto’s en gevarieerde recepten: start nu!
Meesterlijk broodMeer Meesterlijk brood