HomeInspiratieZo doen we dat: kerststollen

Zo doen we dat: kerststollen

07 december 2021

De kerststol is een van de lekkernijen die niet mag ontbreken tijdens het kerstontbijt. Het is niet voor niets een van onze meest verkochte producten voor de feestdagen. Benieuwd hoe we de kerststollen bakken? Dat laten we graag zien. En ontdek wat we nog meer voor kerstverwennerij te bieden hebben.

Rijkgevulde stol

Een échte kerststol is rijk gevuld met goede amandelspijs, noten en rozijnen. De structuur is zacht, maar hij heeft ook een bite. De stol heeft niet veel nodig behalve een lik roomboter, hoewel Robèrt ’m ook graag bestrooit met kaneelsuiker. Bakker Rob laat in onderstaande video zien hoe we de kerststollen in de bakkerij maken.

Herkomst kerststol

Al vele honderden jaren genieten mensen tijdens de feestdagen van gevulde broden. Naar verluidt begon dat als een offerritueel, waarbij men rijkgevulde broden maakte om de goden gunstig te stemmen. In Duitsland spraken ze vermoedelijk als eerste van kerststollen of kerstbroden aan het begin van de 14de eeuw.  Hoe het brood aan die kenmerkende langwerpige vorm komt? Volgens historici is dit een verwijzing naar het Kerstkind, dat is ingewikkeld in dekens.

© Meesterlijk van Robèrt - Kerststollen
© Meesterlijk van Robèrt – Kerststol

ONZE kerststol PROEVEN?

Kom langs in onze winkel of bestel ’m in onze webshop; we kunnen ’m zelfs per post voor je versturen. Ook leuk als cadeau of relatiegeschenk!

kerstbestellingen voor pick up of verzending

Heb je de rest van ons kerstassortiment ook al gezien? Van Luxe kerstchocolade tot amandelkransen en truffelstokken: wij staan voor je klaar om er een zalig kerstfeest van te maken. Kom langs in onze winkel of plaats uiterlijk zondag 19 december je bestelling in onze in onze webshop voor pick up op 24 en 25 december op onze locatie in Oisterwijk. Kom je niet uit de buurt? Een deel van het assortiment is ook beschikbaar voor verzending per post in heel Nederland.