Van vlaai tot vlechtbrood in Meesterlijk nr. 44
‘Meer bakken’ is altijd een goed voornemen, als je het Robèrt vraagt. Daarom heeft hij samen met zijn redactie de nieuwe editie van Meesterlijk weer gevuld met bakken vol bakinspiratie. Een voorproefje van wat je kunt verwachten!
Podium voor de vlaai
Onlangs werd bekend dat de Limburgse vlaai in Europa een beschermde status heeft gekregen als streekproduct. Méér dan terecht, als je het Robèrt vraagt. Niet voor niets staat er in de gloednieuwe editie van Meesterlijk dan ook een special over vlaai.
Robèrt: ‘Vlaaien, ik vind ze heerlijk. Vooral de Limburgse. Die worden gemaakt met een verrijkt gistdeeg en behoren dus eigenlijk tot de categorie broodproducten. Vlaaien met andere deegbodems zien we als banket. Het leuke is dat je zo ontzettend veel variaties kunt maken. Voor de rubriek ‘Bakken vanuit de basis’ maakte ik verschillende varianten: een puddingkruimelvlaai en een abrikozenvlaai van gistdeeg, een biscuitvlaai met banaan én een koeienvlaai.’
Britse bakcultuur
Ook wanneer je geen liefhebber van vlaai bent, vind je in dit magazine genoeg bakinspiratie. Zo maken we zoete en hartige wentelteefjes, geven we inspiratie voor hartig brood en duiken we in de Britse bakcultuur. Presentatrice Dionne Stax onthult haar favoriete belegde boterham én vertelt hoe je ‘m maakt. Bovendien nemen we alvast een voorschot op Pasen met een gevlochten krans van brioche – mét vogelnestje van chocolade.
Meesterlijk nr. 44 lezen of cadeau doen?
Dit en nog véél meer vind je vanaf eind november in Meesterlijk nr. 44. Waar kun je ‘m bemachtigen?
- Bestel de losse editie online.
- Word abonnee en ontvang Meesterlijk zes keer per jaar thuis. Óf neem een voordelig combi-abonnement (offline en online).
- Koop ‘m bij een van de tweeduizend verkooppunten.
- Of geef een abonnement cadeau!