HomeInspiratie6 vragen aan Robèrt over seizoen 11 van Heel Holland Bakt

6 vragen aan Robèrt over seizoen 11 van Heel Holland Bakt

23 januari 2024

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt gaat weer van start. Vanaf zondag 28 januari kunnen we opnieuw genieten van spektakelstukken, technische opdrachten en meer. Natuurlijk zijn juryleden Janny van der Heijden en Robèrt ook van de partij. Robèrt vertelt wat je moet weten over dit seizoen.

© Elvin Boer/MAX

Waarom moeten we seizoen 11 gaan kijken?

Het is een topseizoen. Er zit veel humor in en we hebben weer leuke kandidaten. Ik vind de opdrachten dit jaar weer geweldig, dat zorgt ervoor dat we leuke resultaten gaan zien. Er wordt op hoog niveau gebakken door deze thuisbakkers. Ik mag natuurlijk nog niets over de opdrachten zeggen. Maar het zijn herkenbare en inspirerende opdrachten die je thuis ook kunt maken. Kortom, zeker kijken!

Hoe was de sfeer achter de schermen?

De sfeer is altijd gemoedelijk en positief. Zowel voor de camera als achter de camera. Hoe langer de kandidaten erin zitten, hoe beter je ze leert kennen. Het blijft een wedstrijd, dus er zijn zeker zenuwen, maar iedereen blijft wel altijd aardig.

De tien bakkers van het elfde seizoen Heel Holland Bakt
De tien bakkers van het elfde seizoen Heel Holland Bakt | © Elvin Boer/MAX

Wie bedenkt wat de kandidaten gaan maken?

Janny en ik, samen met de redactie van Heel Holland Bakt. We beginnen een paar maanden van tevoren al met het bedenken van de thema’s en de opdrachten. Daar wordt natuurlijk heel goed over nagedacht. Je kunt bijvoorbeeld geen opdrachten bedenken waarbij producten heel lang moeten rijzen of bakken, daar hebben ze geen tijd voor. Ik maak alle technische opdrachten vooraf ook zelf. Ik test of de tijd waarin de kandidaten de producten moeten maken haalbaar is, waarbij er ook receptfoto’s gemaakt worden. Voordat de kandidaten ze maken, heb ik ze zelf al zeker tien keer gemaakt. Daarnaast worden de technische opdrachten ook getest door een testteam om er zeker van te zijn dat de opdrachten uitvoerbaar zijn voor de thuisbakkers.

Wat vind je het lastigste tijdens het jureren?

Ik vind het echt moeilijk om niet te veel aanwijzingen te geven aan de kandidaten. Ik wil dat ze mooie dingen maken en dat ze leuke producten op tafel zetten. Ik wil ze dus graag helpen. Dat mag natuurlijk niet altijd, want ze moeten het zelf doen. Daar heb ik soms moeite mee.

André van Duin, Janny van der Heijden, Robèrt van Beckoven
André van Duin, Janny van der Heijden, Robèrt van Beckoven | © MAX/Roland J.Reinders

Vind je het lastig om geheim te houden wie er gewonnen heeft?

Nee, dat vind ik helemaal niet lastig. Mensen proberen er wel altijd achter te komen wie gewonnen heeft, maar ik praat nooit mijn mond voorbij. En  stiekem willen ze vaak het helemaal niet weten. Dan is de verrassing eraf en dat wil niemand. Dat maakt het juist zo spannend.

Wat doen jullie met alles wat er wordt gemaakt?

Dat mogen de kandidaten zelf bepalen. Ze mogen het natuurlijk mee naar huis nemen of het wordt diezelfde dag nog opgegeten tijdens de lunch. Soms is er ook al zoveel van geproefd dat er niets van over is gebleven.

© MAX

Heel Holland Bakt
Vanaf zondag 28 januariom 20.25 uur bij Omroep MAX op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven 

Doorbakken
Vanaf zondagochtend 28 januari op NPOstart
Presentatie: Robèrt van Beckhoven