Meesterlijk nr. 43: comfortfood voor donkere dagen
De dagen worden korter en het weer is koud en guur. Wat kun je dan beter doen dan de keuken induiken om iets lekkers te bakken? In Meesterlijk nr. 43 vind je genoeg inspiratie om de donkere dagen door te komen. Van feestelijke kerstrecepten tot gouden ouden uit de bakkerij!
Lekkers voor de feestdagen
Robèrt: ‘De herfst vind ik altijd een gezellige periode. Fijn om thuis allerlei lekkers te maken en leuk om alvast wat uit te proberen voor de feestdagen. Zo maakte ik voor dit nummer een zoete en een hartige amuse en zetten we de profiterole in de spotlight: een echt spektakelstuk waarmee je indruk maakt bij het dessert. Daar zit alles in wat lekker is: romige soesjes, Italiaanse meringue, karamel en chocolade. Een mooie klassieke lekkernij, waar je geen dure grondstoffen voor nodig hebt. Je bent er wel even zoet mee voordat deze soezentoren staat, maar dan is het dubbel en dwars genieten.’
Zelf bonbons maken
Bakken vanuit de basis draait deze keer om bonbons. Je leert alles over de verschillende technieken en soorten bonbons, aangevuld met een aantal Meesterlijke recepten. Bijvoorbeeld het zeebanket van de cover, whiskeyganacheblokjes en bonbons met frambozenganache en gezouten karamel.
Verder valt er natuurlijk weer genoeg interessants te lezen: zo komt sterrenchef Roger van Damme aan het woord, vertelt Loretta Schrijver over haar favoriete belegde boterham en besteden we aandacht aan viennoiserie.
Meesterlijk nr. 43 lezen of cadeau doen?
Dit en nog véél meer vind je vanaf eind november in Meesterlijk nr. 43. Waar kun je ‘m bemachtigen?
- Bestel de losse editie online.
- Word abonnee en ontvang Meesterlijk zes keer per jaar thuis.
- Koop ‘m bij een van de tweeduizend verkooppunten.
- Of geef een abonnement cadeau!