Meesterlijk nr. 40: laat de zomer maar komen!
In deze nieuwe uitgave van Meesterlijk magazine neemt Robèrt je mee op smaakreis. Van Zweden tot Spanje en van Frankrijk tot Azië. Ook duikt hij in de wereld van cake. Kortom: Meesterlijk nr. 40 staat vol met inspiratie en recepten om alvast in de vakantiestemming te komen.
DE BASIS VAN CAKE
Hoe mooi is het om met één recept talloze variaties te maken? Voor cake heb je in de basis maar vier ingrediënten nodig: bloem, boter, eieren en suiker. Elk ingrediënt vormt een kwart van het recept. Waar moet je rekening mee moet houden qua vulling en hoe blijft jouw cake extra smeuïg? Robèrt helpt je op weg en vertelt ook hoe je een strakke of juist rustieke bovenkant krijgt. Naast een heerlijke crumblecake en tulbandcake deelt hij in Meesterlijk nr. 40 ook het recept voor een semi-hartige yoghurt-courgettecake en karamelmoelleux.
EEn tafel vol met…
Aziatisch streetfood! Al jaren groeit in Nederland de populariteit van de Aziatische keuken. Wie in dit oostelijke continent is geweest, weet: je struikelt er over de streetfoodkraampjes met verse producten en walmende pannen. Robèrt liet zich erdoor inspireren om er vervolgens zijn eigen varianten van te maken. Voor dit nummer van Meesterlijk magazine tovert hij een tafel vol met onder andere chewy ijspannenkoekjes, methi mathri, samosa’s met yoghurt-muntdip en een favoriet bij de afhaalchinees: pisang goreng.
Europese recepten
Wil je culinaire baksels uit andere Europese landen proberen? Dan zit je met dit nummer gebakken. In de spotlight staan pitabroodjes, we duiken in de wereld van de lokale Spaanse specialiteit churros en trekken voor de zomerse jordgubbstårta naar Zweden. Natuurlijk wordt Frankrijk niet overgeslagen. In Stap voor stap laat Robèrt je zien hoe je een bananensoes maakt en voor Zoet & Hartig maakt hij twee varianten van een soufflé.
Kroketten en meer klassiekers
Voor wie trek heeft gekregen in een lekkere lunch: sportcommentator en bakkerszoon Evert ten Napel vertelt over zijn favoriete broodje kroket. We mogen zelfs zijn recept voor ambachtelijke kroketten met kalfsvlees delen. Als kers op de taart vind je in dit nummer ook een recept van krokettenkoning Cees Holtkamp. Niet voor kroketten, maar een andere klassieker: gekonfijte sinaasappelschillen.
Meesterlijk nr. 40 lezen of cadeau doen?
Meesterlijk nr. 40 is vanaf eind mei verkrijgbaar bij zo’n tweeduizend verkooppunten door het hele land: van boekhandels tot supermarkten. Je kunt het magazine ook online bestellen. Wil je hét (thuis)bakblad van Nederland zes keer per jaar in de brievenbus ontvangen en profiteren van leuke extra’s? Word abonnee van Meesterlijk magazine. Ook leuk om cadeau te geven aan bijvoorbeeld een jarige bakliefhebber!