HomeInspiratieHartige én zoete zomer met Meesterlijk nr. 47

Hartige én zoete zomer met Meesterlijk nr. 47

26 juli 2024

Sta je liever in de keuken dan dat je op het strand ligt? Dat komt goed uit, want de nieuwe editie van Meesterlijk magazine verschijnt eind juli. Hierin vind je onder andere Franse klassiekers als madeleines en macarons en nog véél meer. Een voorproefje!

Van hardewener tot sloffendeeg

Een klassieke appeltaart, een aardbeienslof, citroentartelettes: voorbeelden van gebak met een basis van boterdeeg. Toch is die basis steeds net even anders. Het verschil zit ‘m in kleine aanpassingen van het recept en de manier waarop de ingrediënten worden verwerkt. In Bakken vanuit de basis vertellen we hier meer over én deelt Robèrt een aantal recepten.

Robèrt: ‘Boter, suiker, bloem en ei: dat is en blijft de basis van boterdegen. Maar door te variëren met die basis wordt het pas echt leuk en kun je gaan sturen naar het gewenste eindresultaat.’

Pak uit of houd het simpel

Ga je voor simpel en snel? Dan is de galette met perzik een ideaal recept. Voor wie juist wil uitpakken, bijvoorbeeld voor een picknick of een feestje, heeft Robèrt een schildpadbrood in petto, gevuld met kleine belegde broodjes. Ook leefde hij zich uit met diverse tussendoortjes. Zo inspireert hij onder meer met saucijzenbroodjes, hazelnoot-eierkoeken en amandel-citroencakejes.

Baksels uit het buitenland

Ook deze editie nemen we weer een kijkje buiten de landsgrenzen. Zo is de pissaladière een Zuid-Franse hartige taart met gekaramelliseerde uien, ansjovis en olijven. Meer over deze klassieker lees je in de rubriek Lokale specialiteit. We gaan verder op smaakreis naar Suriname, waar de bakcultuur vooral een sociaal gebeuren is. Daarbij delen we natuurlijk ook een aantal smakelijke recepten.

© Meesterlijk van Robèrt - Chocoslof met bosvruchten uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Chocoslof met bosvruchten uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Bretons custard-confituretaartje uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Bretons custard-confituretaartje uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Noten-vruchtenreepjes uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Noten-vruchtenreepjes uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Galette met perzik uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Galette met perzik uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Madeleines uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Madeleines uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Filo-appeltaartjes uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Filo-appeltaartjes uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Macarons met paté en bessencompote uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Macarons met paté en bessencompote uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Macarons met limoen en abrikoos uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Macarons met limoen en abrikoos uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Schildpadbrood uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Schildpadbrood uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Pissaladière uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Pissaladière uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Kippasteitjes uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt – Kippasteitjes uit Meesterlijk nr. 47

© Meesterlijk van Robèrt - Chocoslof met bosvruchten uit Meesterlijk nr. 47
© Meesterlijk van Robèrt - Bretons custard-confituretaartje uit Meesterlijk nr. 47
© Meesterlijk van Robèrt - Noten-vruchtenreepjes uit Meesterlijk nr. 47
© Meesterlijk van Robèrt - Galette met perzik uit Meesterlijk nr. 47
© Meesterlijk van Robèrt - Madeleines uit Meesterlijk nr. 47
© Meesterlijk van Robèrt - Filo-appeltaartjes uit Meesterlijk nr. 47
© Meesterlijk van Robèrt - Macarons met paté en bessencompote uit Meesterlijk nr. 47
© Meesterlijk van Robèrt - Macarons met limoen en abrikoos uit Meesterlijk nr. 47
© Meesterlijk van Robèrt - Schildpadbrood uit Meesterlijk nr. 47
© Meesterlijk van Robèrt - Pissaladière uit Meesterlijk nr. 47
© Meesterlijk van Robèrt - Kippasteitjes uit Meesterlijk nr. 47

Benieuwd naar alle recepten? In de receptenindex zie je precies welke recepten er in welke editie van Meesterlijk staan.

Meesterlijk nr. 47 lezen of cadeau doen?

Dit en nog véél meer vind je vanaf eind juli in Meesterlijk nr. 47. Waar kun je ‘m bemachtigen?