HomeInspiratieGenieten van Romeinse pizza in De Kazerne

Genieten van Romeinse pizza in De Kazerne

22 juli 2022

Al eens van de pinsa Romana gehoord? Een verrukkelijke Romeinse variant op de pizza, op basis van degen met lange rijptijden. Kom zelf ontdekken hoe lekker dat is! In Robèrts restaurant De Kazerne serveren we de pinsa Romana kraakvers uit eigen oven.

verlengstuk van de bakkerij

Doen waar je goed in bent. Dat is het credo van onze activiteiten in De Kazerne. Wie onze bakkerij in het hoofdgebouw van de monumentale leerfabriek van Oisterwijk weleens heeft bezocht, heeft ongetwijfeld ook de voormalige brandweerkazerne van het complex gespot. Dit kleine, sfeervolle pandje is de plek waar we onze bezoekers laten proeven van ons vak.

We gaan hierbij uit van onze kracht: kleinschalige horeca in het verlengde van de bakkerij, met focus op ambacht en gastvrijheid. Denk aan koffie met gebak en arrangementen met diverse zoete en hartige gerechtjes uit de bakkerij en patisserie. En vanaf nu is er dus ook een kaart met Romeinse pinse (de officiële meervoudsvorm van pinsa, red.).

Het pinsadeeg wordt bereid op basis van desem,
met lange rijs- en rijptijden en relatief veel water.
Dat maakt de pinsa lichter en luchtiger dan de klassieke pizza – en ontzettend lekker!

Robèrt

kruising tussen pizza en focaccia

Robèrt: ‘De pinsa is een mooie aanvulling voor onze menukaart. Je zou kunnen zeggen dat de pinsa een soort kruising is tussen pizza en focaccia, met een luchtige bodem, een knapperige korst en een aangename bite. Na het bakken wordt hij belegd met verse, kwalitatief hoogwaardige toppings. Het pinsadeeg wordt bereid op basis van desem, met lange rijs- en rijptijden en relatief veel water. Dat maakt de pinsa lichter en luchtiger dan de klassieke pizza – en ontzettend lekker! Je begrijpt: daar word ik als bakker natuurlijk blij van.’ Een concept dat past als een jas, of beter gezegd: als een bakkersbuis.

ook beschikbaar voor takeaway

Met de uitbreiding van de activiteiten in De Kazerne komt team bij Robèrt tegemoet aan de vraag van gasten en buurtgenoten naar mogelijkheden voor een borrel en een lichte avondmaaltijd. De pinse worden à la minute gebakken in een speciale oven. Om van te genieten in het restaurant of op het terras met een glas wijn erbij, maar ook beschikbaar voor takeaway. Een makkelijke maaltijd voor wie Meesterlijk wil genieten.

Benieuwd naar onze pinse of nu al trek gekregen? Bekijk de menukaart en actuele openingstijden van De Kazerne.

© Meesterlijk van Robèrt – De Kazerne met terras.

vakmanschap & kwaliteit

Het nieuwe concept voor De Kazerne geeft Robèrt en Pirjo ook nieuwe energie na een pittige tijd. Pirjo: ‘Corona is ons net als iedereen zwaar gevallen, ook financieel, maar heeft eveneens belangrijke inzichten opgeleverd. Eerlijk is eerlijk: we weten nu hoe kwetsbaar we zijn als ondernemers en hoe belangrijk het is om de juiste koers te kiezen. De bakkerij is en blijft het kloppende hart van alles wat we doen. Werken vanuit ambacht en aandacht: dáármee maken we het verschil en dat moet ook de basis zijn van andere activiteiten die daaruit voortkomen. Het vakmanschap dat de authentieke pinsa Romana vereist, sluit naadloos aan op onze werkwijze in de bakkerij.’