HomeInspiratieGebak uitdelen op Burendag

Gebak uitdelen op Burendag

23 september 2021

Burendag is sinds een paar jaar niet meer weg te denken in Nederland. Veel buurtgenoten komen op die dag bij elkaar voor een kop koffie, een borrel of een leuke activiteit; dit jaar op zaterdag 25 september. Initiatiefnemers Douwe Egberts en het Oranjefonds willen hiermee het contact in de buurt stimuleren.Wil je indruk maken op de buren tijdens Burendag 2021? Dat gaat zeker lukken met één van deze recepten van Robèrt. Bakken en uitdelen maar!

Tip 1: roze koeken

In de categorie ‘altijd goed’: roze koeken! De voorverpakte variant is al populair bij velen, maar zelf bakken is natuurlijk nog lekkerder. Zeker met dit recept voor roze koeken van Robèrt. Het geheim? De toevoeging van amandelspijs en wat limoenrasp. Het recept is voor 6 stuks, maar je kunt dit eenvoudig vermenigvuldigen. Of maak er een minivariant van, zodat je er makkelijk extra veel kunt maken.

Tip 2: crumble met kokos en abrikozen

Wie houdt er niet van een crumble? Deze tropische variant met kokos en abrikozen is redelijk eenvoudig te maken. Je kunt er gemakkelijk veel in één keer maken, dus het is een ideaal recept om uit te delen. Ook leuk om samen te bakken, bijvoorbeeld met hulp van de kinderen uit de buurt.

Tip 3: plaatcake met abrikozen

Ook een leuk idee: een plaatcake! Robèrt maakte er één voor ons magazine Meesterlijk. Hij legt uit: ‘Een plaatcake is altijd goed als je een traktatie maakt voor meerdere mensen. En het leuke is dat je zelfs met één plaatcake kunt variëren. In plaats van met alleen abrikozen kun je hem ook half-om-half met abrikozen en kersen maken bijvoorbeeld – of kies voor kwarten en vier verschillende vullingen. Maak het zo gek als je wilt met voor ieder wat wils.’

Ook zo’n lekkere plaatcake maken? Bestel nummer 29 van Meesterlijk en je kunt aan de slag!

Meesterlijk van Robèrt - Abrikozenplaatcake uit Meesterlijk 29
© Meesterlijk van Robèrt – Abrikozenplaatcake (Meesterlijk magazine nr. 29).

Smakelijke Burendag!