HomeInspiratieBakkers klaar? Bakken met Meesterlijk nr. 38 maar!

Bakkers klaar? Bakken met Meesterlijk nr. 38 maar!

27 januari 2023

Van een special over desem tot glutenvrije lekkernijen: de gloednieuwe editie van Meesterlijk magazine is er weer eentje om van te smullen. Ben je abonnee? Dan vind je Meesterlijk nr. 38 vanaf eind januari in je brievenbus. Hij is ook te koop bij diverse verkooppunten door het hele land. Een voorproefje!

De magie van desem

Robèrts bakkershart gaat sneller kloppen van brood, dat is algemeen bekend. Daarom besteden we in deze editie extra aandacht aan desem, het rijsmiddel dat al eeuwenlang wordt gebruikt om brood mee te bakken. Desemexpert Karl De Smedt deelt zijn beste tips én Robèrt liet zijn creativiteit de vrije loop qua recepten. Zo bakte hij een notenbrood met vijgen en anijs, desemstengels met spekjes en brie en desemkoeken met hazelnootroom. De echte desemliefhebber kan zich nu zelfs aanmelden voor een Meesterlijke demo over dit thema; een live masterclass door Robèrt.

Van glutenvrije lekkernijen tot oma’s appeltaart

De recepten in Meesterlijk magazine vormen altijd een mooie mix tussen zoet en hartig, maar ook tussen eenvoudig en meer uitdagend. Zo is er voor iedere thuisbakker wat wils. Een greep uit de recepten van nr. 38: diverse glutenvrije lekkernijen, het klassieke merveilleux-gebak, Baskische cheesecake, appeltaart, Kaiserschmarrn en jalapeño-kaasbeignets. Ook leuk: in de nieuwe rubriek Zoet & hartig geeft Robèrt twee variaties op één recept, deze keer cake.

Lees- en bakplezier

Zodra je bakcreatie in de oven of koelkast staat, is het prettig om iets te lezen te hebben. Verdiep je bakkennis met Bakken vanuit de basis, lees Robèrts gesprek met een Schiedamse molenaar of ontdek de favoriete belegde boterham van Gijs Staverman. Gegarandeerd lees- én bakplezier dus!

MEESTERLIJK nr. 38 LEZEN OF CADEAU DOEN? 

Je vindt Meesterlijk nr. 38 vanaf eind januari bij zo’n 2000 verkooppunten door het hele land: van boekhandels tot supermarkten. Je kunt het magazine ook online bestellen. Wil je hét (thuis)bakblad van Nederland zes keer per jaar in de brievenbus ontvangen en profiteren van leuke extra’s? Kies dan voor een abonnement. Ook leuk om cadeau te geven aan bijvoorbeeld een jarige bakliefhebber!

Afbeelding van BIJ0911228826 – Sfeerbeeld desem

Afbeelding van BIJ0911228860 – Receptfoto desem3

Afbeelding van BIJ0911228870 – Receptfoto desem 5

Afbeelding van BIJ0911228874

Afbeelding van BIJ0911228892 – Kaiserschmarrn

Afbeelding van BIJ0610228207

Afbeelding van BIJ1611228651

Afbeelding van BIJ1611228668

Afbeelding van BIJ1611228676

Afbeelding van BIJ1611228693

Afbeelding van BIJ0911228826 – Sfeerbeeld desem
Afbeelding van BIJ0911228860 – Receptfoto desem3
Afbeelding van BIJ0911228870 – Receptfoto desem 5
Afbeelding van BIJ0911228874
Afbeelding van BIJ0911228892 – Kaiserschmarrn
Afbeelding van BIJ0610228207
Afbeelding van BIJ1611228651
Afbeelding van BIJ1611228668
Afbeelding van BIJ1611228676
Afbeelding van BIJ1611228693