HomeInspiratieHet bakleven van… Karsu Dönmez

Het bakleven van… Karsu Dönmez

14 februari 2023

Zangeres en televisiekok Karsu Dönmez bezocht als klein meisje elke zomer haar familie in Turkije. Haar moeder leerde haar hoe belangrijk het is om te weten wat je eet. Ze plukte fruit uit de bomen en keek mee in de potten en pannen van oma’s en tantes. Voor haar kookboek Karsu’s Kitchen verzamelde ze meer dan 75 van deze authentieke Turkse gerechten en verhalen uit haar eigen (eet)leven. Ze vertelt over haar bakgewoonten en -favorieten.

Dit interview vond twee weken voor de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië plaats. Bij deze ramp is ook Karsu’s geboorteplaats zwaar getroffen. Onder de slachtoffers zijn enkele familieleden, met wie ze nog bijna dagelijks appcontact had over haar kookboek. Karsu doneerde daarom de winst van haar kookboeken die vóór 7 maart 2023 werden besteld aan de aardbevingsslachtoffers in de Turkse provincie Hatay. Bestel het boek hier.

© Meesterlijk van Robèrt - Bakvragenbibliotheek

Meer lezen?

Robèrt van Beckhoven en zijn team zijn er voor alle thuisbakkers die (nog) beter willen leren bakken. Word member en profiteer elke week van nieuwe bakinspiratie: van de lekkerste recepten en de beste baktips tot online masterclasses van Robèrt.