HomeInspiratieRobèrt – Voor echte snoepkonten: Meesterlijk Junior Snoep

Robèrt – Voor echte snoepkonten: Meesterlijk Junior Snoep

19 september 2023

Meesterlijk Junior Snoep is het derde deel van Robèrts jeugdboekenserie. Deze kleurrijke uitgave met getekende karikaturen van Robèrt verschijnt in oktober. Voor wie uiterlijk 1 oktober 2023 een pre-order plaatst, heeft Robèrt mooie extra’s in het vooruitzicht. Hij vertelt erover in deze blog.

Jeugdboekenserie

Kinderen zijn vaak nieuwsgierig en stellen leuke vragen als ze onze bakkerij in Oisterwijk bezoeken. Ook bij hen is het bakkersvak enorm populair. Zelf vind ik niets leuker dan mijn passie en kennis delen met iedereen die enthousiast is over mijn vak. Dat doe ik niet alleen in ons bedrijf, waar bezoekers onze boulangers, patissiers en chocolatiers aan het werk kunnen zien, maar ook door het geven van cursussen, via mijn magazine Meesterlijk en via dit bakplatform. En natuurlijk via mijn jeugdboekenserie, waarvan in oktober het derde deel verschijnt: Meesterlijk Junior Snoep!

Je eigen snoep maken en uitdelen is geweldig!

Robèrt

Informatie, tips en recepten

Net als in de eerdere delen van deze serie, die gaan over brood en chocolade, beginnen we ook in deze speels vormgegeven uitgave bij de basis: hoe wordt suiker eigenlijk gemaakt? Welke soorten zijn er? Wat is het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker? En waarom was snoep vroeger alleen weggelegd voor rijke mensen? Meesterlijk Junior Snoep biedt veel informatie en natuurlijk geef ik de lezers tips en recepten, zodat zij thuis lekker zelf aan de slag kunnen.

Uiteraard komt er als het om snoep gaat altijd suiker aan te pas. Je kunt daar een gezondheidsdiscussie op loslaten, maar in mijn ogen is het prima zolang je het met mate eet. En als je weet hoe een product gemaakt wordt, wat erbij komt kijken qua ingrediënten en wat suiker daadwerkelijk is, wordt het alleen maar leuker. Je eigen snoep maken en uitdelen is geweldig!

Confiserie is een onderdeel dat absoluut tot mijn vak behoort. Het is een mooi woord voor wat ik liefkozend de suikerbakker noem.

Robèrt

De suikerbakker

Confiserie is een onderdeel dat absoluut tot mijn vak behoort. Het is een mooi woord voor wat ik liefkozend de suikerbakker noem. In ons land regeren tegenwoordig de grote fabrikanten in de wereld van het snoepgoed. Dat vind ik ontzettend jammer. In landen als België en Frankrijk is dat anders: daar zijn nog altijd ambachtelijk gemaakte toffees, marshmallows en lolly’s bij de bakker te koop. Dat heeft toch z’n charme – wie is er niet groot geworden met zoete lekkernijen?

Met het drieluik van Meesterlijk Junior belichten we een breed spectrum van het bakkersvak. Eigenlijk is dat niet alleen heel leerzaam en leuk voor de jeugd (de juniorspecials zijn ook ideaal voor spreekbeurten!), maar voor (thuis)bakkers van alle leeftijden die op een toegankelijke en creatieve manier meer willen leren.

Gesigneerd exemplaar en winactie

Als je uiterlijk 1 oktober 2023 een pre-order plaatst voor Meesterlijk Junior Snoep, ontvang je tussen 10 en 14 oktober een door mij gesigneerd exemplaar. Of profiteer van 20% korting op een Meesterlijk Junior combi-pakket, bestaande uit Meesterlijk Junior Snoep (gesigneerd), Meesterlijk Junior Brood en Meesterlijk Junior Chocolade. Daarbij doe je automatisch mee met onze winactie, waarbij je kans maakt op een door mij gegeven demo en je me al je snoepvragen kunt stellen. Wil je deze demo sowieso niet missen? Meld je dan aan voor 1 volwassene en 1 kind én krijg Meesterlijk Junior Snoep cadeau op de demodag. Na 1 oktober zijn alle delen van Meesterlijk Junior verkrijgbaar in onze winkel en webshop, maar liever bestel je natuurlijk nú, toch? Maar ik waarschuw je: wees voorbereid op een (nieuwe) verslaving!