Cornetje vouwen van bakpapier
Een cornetje is een klein spuitzakje van bakpapier dat je kunt gebruiken voor (fijn) garneerwerk van taarten en gebak. Handig! Ook een cornetje vouwen? We laten je zien hoe.
Waar wordt een cornetje voor gebruikt?
Een cornetje gebruiken we het meest voor het opspuiten van fijne decoraties, bijvoorbeeld van glazuur of chocolade. Door het kleine puntje van een cornetje kun je daar heel precies mee doseren voor een mooi strak resultaat. Een gewone spuitzak is daarvoor te grof.
Met een (kleine) wegwerpspuitzak waar je zelf een klein puntje van af kunt knippen, kun je ook kleinere decoraties opspuiten. Maar ja, die heb je misschien niet altijd in huis. Hoe dan ook is het handig om snel een cornetje te kunnen vouwen voor het fijnere decoratiewerk!
stappenplan cornetje vouwen
Wil je een cornetje vouwen? Het enige wat je nodig hebt, is een stuk bakpapier en het stappenplan hieronder.
- Neem een rechthoekig stuk bakpapier. Knip het over de lange kant diagonaal door: je hebt nu een langwerpige driehoek.
- Pak de lange (diagonale) zijde van de driehoek in het midden vast met duim en wijsvinger. Pak met de duim en wijsvinger van je andere hand de korte zijde van de driehoek vast en rol deze naar binnen, zodat een kegelvorm ontstaat. Probeer mooi strak te rollen en zorg voor een scherpe punt.
- Vouw de uitstekende punt aan de bovenkant van de kegel naar binnen. Zo blijft het cornetje in model.
- Vul het cornetje met de op te spuiten massa: niet te vol! Vouw het cornetje vanaf de bovenzijde naar onder dicht door hem naar binnen toe op te rollen.
- Het cornetje is nu klaar voor gebruik: knip een klein puntje van de onderzijde en knijp er voorzichtig in om de massa gedoseerd op te spuiten.
Zien hoe onze bakkers het doen?
Bekijk ook eens de voorbeeldvideo hieronder voor het vouwen van een cornetje. Onze chocolatier Henry doet het voor. Enne, blijven oefenen om er net zulke mooie decoraties mee te kunnen maken als hij!