Zo doen we dat: appelkoeken
Appelkoeken zijn er in allerlei vormen en maten. De bekendste is natuurlijk de gevulde appelkoek met bovenop het deegraster. Maar Robèrt zou Robèrt niet zijn als hij zijn appelkoeken niet even iets anders zou maken. Deze appelkoek is er een uit duizenden.
Appelkoeken met een twist
De basis van deze appelkoeken is een knapperige bodem van bladerdeeg. Daarop gaan amandelspijs, een royale laag appels, kaneelsuiker en abrikozenconfiture. Daar wil je toch gelijk je tanden in zetten? Bekijk de video om te zien hoe we deze appelkoeken bij Robèrt maken.
Cursus appeltaart
Wil jij de ultieme appeltaart kunnen bakken, nieuwe variaties leren en nooit meer een zompige taartbodem? Volg onze themacursus Appeltaart. Natuurlijk ga je een klassieke ‘grootmoeders’ appeltaart van hardewenerdeeg maken, maar de docent leert je ook hoe je een aantal verrukkelijke variaties maakt. Van de luxe appelfleur met boterdeeg en amandel – een favoriet in onze winkel – tot appeltaartpizza met gistdeeg, rumrozijnen en pistaches. Ook de appeltaartcake komt aan bod: deze taart is gemaakt met hardewenerdeeg én Hollands cakebeslag. Als kers op de appeltaart ontvang je een certificaat van deelname. Daar kun je mee thuiskomen!
recepten met appels
Heb je trek gekregen en wil je direct wat inspiratie opdoen om te bakken met appels? Op onze website vind je tal van appelrecepten waar jij wel even zoet mee bent. Tip van de Meester: kies vooral (een mix van) appels die je zelf lekker vindt. Afhankelijk van hoe zuur of zoet de appels zijn, kun je altijd nog naar smaak suiker toevoegen.
kOM LANGS BIJ ROBÈRT
bij Robèrt
Almijstraat 14, Oisterwijk
Bekijk de actuele openingstijden
Of plaats een bestelling in onze webshop. Een deel van ons assortiment verzenden we per post in heel Nederland.