HomeInspiratieOnze filosofie in Robèrts favoriete appeltaart

Onze filosofie in Robèrts favoriete appeltaart

10 september 2021

Onze werkwijze is een optelsom van ambacht, vakmanschap en kwaliteit. Dat is waar we voor staan en dáár maken we het verschil. Een goed voorbeeld daarvan is onze appelfleur, Robèrts favoriete appeltaart.

Robèrts favoriete appeltaartje

De appelfleur is al jaren Robèrts favoriete appeltaartje. De combinatie van een luxe boterdeeg met amandelspijs, appel en een vleugje abrikoos is een klassieker onder banketbakkers in Nederland. Robèrt: ‘De appelfleur is een appeltaart in pure vorm. Superlekker en fris, met een zachte bite. Ik trakteer er altijd op, iedereen vindt dit lekker!’

Meesterlijk in eenvoud

Bloem, boter, suiker, amandelen, verse appeltjes en abrikozen: stuk voor stuk herkenbare ingrediënten die samen de appelfleur maken. Wat een in wezen eenvoudige appeltaart als deze dan toch zo bijzonder maakt? Simpel: het vakmanschap van onze bakkers en de kwaliteit van de ingrediënten. Of nou ja, simpel… Dat wil niet zeggen dat het ook makkelijk is.

Het begint met een bros boterdeeg, dat we bereiden met 100% echte roomboter. De amandelspijs is vol van smaak dankzij de amandelen uit het Zuid-Portugese stadje Faro, beroemd om de kleine, aangenaam bitterzoete amandelen. De appels, sappig en friszoet, komen rechtstreeks van een boer uit de regio. We zoeten de appels niet bij met suiker, maar brengen ze enkel op smaak met abrikozenpuree en gekonfijte sinaassnippers. Voor een frisse toets en mooie glans bestrijken we de koeken tot slot met een huisgemaakte abrikozenmoes. 

En zo wordt een op het eerste gezicht eenvoudige appelfleur ineens een Meesterlijk product. Herkenbaar, maar op en top uitgevoerd. Een plezier om te maken én om te eten.  

Zien hoe we de appelfleur maken? Bekijk de video hieronder.

© Meesterlijk van Robèrt – De appelfleur: Robèrts favoriete appeltaart en symbool voor onze filosofie en werkwijze.

onze appelfleur proeven?

Kom langs in onze winkel! Tip: plaats van tevoren een bestelling in onze webshop, dan weet je zeker dat je niet misgrijpt.

Ook bakken met appel?

Ook zin gekregen om te bakken met appel? Probeer eens dit recept voor appelcake.