HomeInspiratieBakken met kinderen: Meesterlijk Junior

Bakken met kinderen: Meesterlijk Junior

Bakken is enorm populair onder kinderen. Een junior special van ons magazine Meesterlijk kon dan ook niet uitblijven. Jonge thuisbakkers kunnen aan de bak met de serie Meesterlijk Junior: info- en doeboeken boordevol weetjes, tips, puzzels en natuurlijk de lekkerste recepten. Alles wat je nodig hebt om te bakken met kinderen – een stukje educatie dat we graag op ons nemen.

Waarom bakken met kinderen?

Kinderen zijn enorm nieuwsgierig naar bakken en het bakkersvak, weten we uit ervaring. Zij stellen vaak de leukste vragen als ze op bezoek komen in onze bakkerij. Je merkt het ook aan de populariteit van programma’s als CupCakeCup en Heel Holland Bakt Kids. We staan iedere keer weer versteld van het enthousiasme én het niveau van jonge thuisbakkers. Die nieuwsgierigheid willen we graag voeden met speelse info- en doeboeken over het bakkersvak. Kennis delen is waar we voor staan, júíst ook voor kinderen.

Met Meesterlijk Junior willen we kinderen prikkelen om lekker aan de slag te gaan in de keuken. Of een ruggensteuntje geven bij het houden van een spreekbeurt over het bakkersvak. Wie weet kunnen we er zelfs een aantal inspireren om écht bakker te willen worden…

Uiteindelijk staat natuurlijk voorop dat het gewoon ontzettend leuk is om je eigen broodjes of koekjes te bakken. Dan weet je meteen hoe je dagelijkse eten eigenlijk wordt gemaakt, hartstikke nuttig! Overigens kan ook menige volwassene daar nog wat van leren, maar dat terzijde.

weetjes, puzzels en recepten

In Meesterlijk Junior neemt een vrolijke karikatuur van Robèrt kinderen tot ca. 14 jaar op speelse en toegankelijke wijze mee in zijn bakkerswereld. Dat betekent: smakelijke verhalen over geschiedenis en ingrediënten, maar ook veel handige weetjes, tips, puzzels en natuurlijk recepten. Er zijn inmiddels twee van deze info- en doeboeken verschenen: over brood en over chocolade. Een derde deel, over snoep en suikerwerk, staat op de planning.

Meesterlijk junior deel 1: brood

Hoe is brood ooit ontstaan? Wat heb je nodig om brood te bakken? Wat zijn gluten? Waarom gebruiken bakkers bakkerszout? In Meesterlijk Junior Brood vertelt Robèrt alles wat er te weten valt over brood en brood bakken. Inclusief puzzels, proefjes en vijf stap-voor-staprecepten om ook zelf de lekkerste broodjes en pizza’s te bakken.

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood, info- en doeboek voor jonge bakkers.

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood: ‘Brood is een spel van graan en water’, zoals Robèrt altijd zegt.

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood: in het eerste hoofdstuk leert de lezer alles over granen.

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood: wat gebeurt er eigenlijk als brooddeeg wordt gebakken in de oven?

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood: zelf witte bolletjes bakken!

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood: wist jij dat brood vroeger werd gebruikt als betaalmiddel?

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood
Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood
Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood
Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood
Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood
Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Brood

Meesterlijk junior deel 2: chocolade

Cacaobonen komen uit verre landen, maar wist je dat een Nederlandse uitvinding heel belangrijk is geweest voor het maken van écht lekkere chocolade? Welke soorten chocolade zijn er eigenlijk allemaal? En waarom worden we toch zo blij van het eten van chocolade? Robèrt vertelt het allemaal in Meesterlijk Junior Chocolade. Met óók veel tips en twaalf recepten om zelf aan de slag te gaan: van pindarotsjes tot chocolademelk en lavacakejes.

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade: info- en doeboek voor jonge chocoladeliefhebbers.

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade: over amberchocolade, het amberkleurige zusje van witte chocolade.

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade: in het eerste hoofdstuk leert de lezer waar cacao eigenlijk vandaan komt.

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade: wist je dat je chocolade bijna onbeperkt kunt bewaren?

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade: zelf chocoladeflikjes maken!

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade: waarom moet je chocolade temperen? Inclusief stap-voor-stap uitleg.

Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade
Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade
Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade
Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade
Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade
Afbeelding van Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior Chocolade

kijkje achter de schermen

Zoals we onze bakkersproducten in eigen bakkerij bereiden, zo maken we ook Meesterlijk Junior volledig in eigen huis en beheer. Het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Robèrt, redactie en illustrator-vormgever. Daar zijn we best trots op! 

Benieuwd hoe we Meesterlijk Junior maken? Bekijk de video hieronder.

© Meesterlijk van Robèrt – Meesterlijk Junior: kijkje achter de schermen.