Baguettes: rijzen & inschieten
Baguettes laat je op een vrij specifieke manier rijzen tussen een deegkleedje. Zo voorkom je dat ze uitdrogen en kun je de lange deegstukken na het rijzen gemakkelijk verplaatsen naar de bakplaat. Op deze pagina zie je stap voor stap hoe je daarbij te werk gaat.

Rijzen tussen deegkleedje
- Leg een met bloem bestoven deegkleedje (of schone theedoek) voor je neer.
- Pak een van de uiteinden van het kleedje aan beide zijden vast en vorm een kleine plooi. Leg de eerste baguette losjes tegen deze plooi aan. Vorm ook aan de andere kant van de baguette een plooi van het deegkleedje, zodat de baguette in z’n geheel tussen het deegkleedje ligt.
- Herhaal met de resterende baguette(s), zodat ze allemaal aan beide kanten tussen twee plooien van het deegkleedje liggen.
- Dek de baguettes af met het restant van het doek.
van het deegkleedje naar de bakplaat
- Neem in één hand een plaatje of plankje vast en schuif onder de baguette.
- Trek aan de plooi naast de baguette; het deeg rolt nu op het plankje.
- Houd het plankje vlak boven een ingevette bakplaat en trek met een snelle beweging het plankje onder het deeg uit.