HomeBaguettes: rijzen & inschieten

Baguettes: rijzen & inschieten

Baguettes laat je op een vrij specifieke manier rijzen tussen deegkleedjes. Zo voorkom je dat ze uitdrogen en kun je de lange deegstukken na het rijzen gemakkelijk verplaatsen naar de bakplaat. Op deze pagina zie je stap voor stap hoe je daarbij te werk gaat. 

Rijzen tussen deegkleedje

  1. Leg een met bloem bestoven deegkleedje (of schone theedoek) voor je neer. 
  2. Neem een van de uiteinden van het kleedje vast en vorm tot een kleine lus. Leg de eerste baguette losjes tegen de lus aan. Vorm ook aan de andere zijde van de baguette nog een lus van het deegkleedje. 
  3. Herhaal met de resterende baguette(s), zodat ze allemaal aan beide kanten tussen twee lussen van het deegkleedje liggen. 
  4. Dek de deegstukken af met het restant van het doek. 
Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Baguettes rijzen tussen deegkleedjes

© Meesterlijk van Robèrt – Baguettes rijzen tussen deegkleedjes

Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Baguettes rijzen tussen deegkleedjes

© Meesterlijk van Robèrt – Baguettes rijzen tussen deegkleedjes

Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Baguettes rijzen tussen deegkleedjes
Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Baguettes rijzen tussen deegkleedjes

van het deegkleedje naar de bakplaat

  1. Neem in één hand een plaatje of plankje vast en schuif onder de baguette. 
  2. Trek aan de lus naast de baguette; het deeg rolt nu op het plankje. 
  3. Houd het plankje vlak boven een ingevette bakplaat en trek met een snelle beweging het plankje onder het deeg uit. 
Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Baguettes © Meesterlijk van Robèrt – Baguettes inschieten

© Meesterlijk van Robèrt – Baguettes inschieten

Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Baguettes inschieten

© Meesterlijk van Robèrt – Baguettes inschieten

Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Baguettes © Meesterlijk van Robèrt – Baguettes inschieten
Afbeelding van © Meesterlijk van Robèrt – Baguettes inschieten
© Meesterlijk van Robèrt - Meesterlijk magazine

Meesterlijk Magazine

Ontdek ons magazine

Het Meesterlijk magazine staat boordevol heerlijke bakrecepten. Bestel hem nu!

AbonnerenBestel een los nummer